Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červen 21:29

Já mám alternativní odpověď: Proč si to nezkusíš? Nachystej si školní pravítko zvané trojúhelník, nějaké pisátko, třeba lihový fix a nakonec líh. Můžeš požádat i druhého o pomoc, ale zvládneš to svépomocí. Ráno po vstanutí se postav zády k futrům (dveřní zárubeň), podle svého svědomí rovně a vzpřímeně. Přilož si trojúhelník k temenu hlavy jednou odvěsnou tak, aby druhá odvěsna byla přiložena svisle na zárubni, pak pravoúhlý vrchol trojúhelníka udává tvou výšku; ťukni tam fixem. Postup zopakuj večer před ulehnutím k spánku (pochopitelně na tomtéž místě). Ty dva ťukance fixem (resp. svislá vzdálenost mezi vodorovnými přímkami těmito ťukanci proloženými) udávají rozdíl tvé osobní ranní a večerní výšky. Na závěr nezapomeň lihem odstranit značky, ať někdo nenadává, že jsou počmáraná futra.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červen 21:32

Já mám alternativní odpověď: Proč si to nezkusíš? Nachystej si školní pravítko zvané trojúhelník, nějaké pisátko, třeba lihový fix a nakonec líh. Můžeš požádat i druhého o pomoc, ale zvládneš to svépomocí. Ráno po vstanutí se postav zády k futrům (dveřní zárubeň), podle svého svědomí rovně a vzpřímeně. Přilož si trojúhelník k temenu hlavy jednou odvěsnou tak, aby druhá odvěsna byla přiložena svisle na zárubni, pak pravoúhlý vrchol trojúhelníka udává tvou výšku; ťukni tam fixem. Postup zopakuj večer před ulehnutím k spánku (pochopitelně na tomtéž místě). Ty dva ťukance fixem (resp. svislá vzdálenost mezi vodorovnými přímkami těmito ťukanci proloženými) udávají rozdíl tvé osobní ranní a večerní výšky. Na závěr nezapomeň lihem odstranit značky, ať někdo nenadává, že jsou počmáraná futra.
Doplňuji:
Alias aplikovaná geometrie v praxi 😉 mimochodem, mi to dělalo v mládí 2,5 cm, teď už jsem se pár desítek let neměřil. Upozorňuji, že mám 0,25 metrického centu nadváhy. ;)