Odpověděl/a – 7.duben 19:47
jsou samozřejmě a když ji budeš vařit na
páře, tak je nejlépe všechny uchováš :))
Odpověděl/a – 7.duben 19:53
jsou samozřejmě a když ji budeš vařit na
páře, tak je nejlépe všechny uchováš :))
Doplňuji:
http://womanonly.topzine.cz/jak-varit-v-pare-zachovejte-chut-i-vitaminy-kazdeho-jidla/
Zeleninu můžete vařit i v páře – pro uchování více vitaminů a
minerálů. Jak na to? Do hrnce nalijte asi 2 cm vody a vložte do něj
napařovací podložku. Na ni rozložte zeleninu a přikryjte pokličkou. Vodu
přiveďte k varu a vařte podle druhu zeleniny 8–15 minut. Během vaření
vyzkoušejte, zda už je měkká. Zeleninu vařte přikrytou. Pouze zelí,
kapustu a květák vařte odkryté, aby z nich unikly čpavé látky. Po
uvaření zeleninu nenechávejte ve vývaru, ale uložte ji zvlášť.
Náš tip: Mladé lístky kedlubny využijte na ozdobu salátů či zapečeného
pokrmu. Obsahují více minerálů a vitaminu C než sama kedlubna!