Odpověděl/a – 24.březen 16:15
toto mají ve zvyku jíst :
Nejčastěji nabízené maso je jehněčí, beraní, hovězí a drůbeží.
Vepřové maso se v Turecku nejí. Můžeme se zde setkat s klasickým
chlebem, ale i s arabským. Zvláště oblíbený je börek, který se
připravuje z velice tenké těstovinové placky. Mezi nejpopulárnější
jídlo patří kebaby, např. dönerkebab. Díky poloze Turecka se konzumuje
hodně zeleniny a ryb. Polévku je zvykem jíst spíše ke snídani, zvláště
oblíbená je čočková. Oblíbenou sladkostí je zapékaný rýžový
pudink – sütlač.
zdroj:
http://www.hks.re/wiki/turci_v_nemecku2012
Odpověděl/a – 24.březen 16:19
toto mají ve zvyku jíst :
Nejčastěji nabízené maso je jehněčí, beraní, hovězí a drůbeží.
Vepřové maso se v Turecku nejí. Můžeme se zde setkat s klasickým
chlebem, ale i s arabským. Zvláště oblíbený je börek, který se
připravuje z velice tenké těstovinové placky. Mezi nejpopulárnější
jídlo patří kebaby, např. dönerkebab. Díky poloze Turecka se konzumuje
hodně zeleniny a ryb. Polévku je zvykem jíst spíše ke snídani, zvláště
oblíbená je čočková. Oblíbenou sladkostí je zapékaný rýžový
pudink – sütlač.
zdroj:
http://www.hks.re/wiki/turci_v_nemecku2012
Doplňuji:
Turecká kuchyně :
http://www.mundo.cz/turecko/kuchyne