Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.únor 19:21

Žádná válka nemůže trvat věčně. I tato bude trvat jen do té doby, než budou zničeni všichni teroristé – nebo ti, kteří proti nim bojují. Vzhledem k tomu, že válka proti terorismu sama nové teroristy vyrábí (k chybám dochází a nikdo není schopný chyby napravit tak, aby to pozůstalí akceptovali), obávám se, že vítězství nad teroristy není jisté. Naopak, už se učím vázat ručník kolem hlavy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.únor 19:40

Žádná válka nemůže trvat věčně. I tato bude trvat jen do té doby, než budou zničeni všichni teroristé – nebo ti, kteří proti nim bojují. Vzhledem k tomu, že válka proti terorismu sama nové teroristy vyrábí (k chybám dochází a nikdo není schopný chyby napravit tak, aby to pozůstalí akceptovali), obávám se, že vítězství nad teroristy není jisté. Naopak, už se učím vázat ručník kolem hlavy.
Doplňuji:
Je otázka, jakou legitimitu tato válka má. I když s principem souhlasím, nesouhlasím s provedením. Došlo ke svévolným útokům na území suverenních států, ať už Irák, Afghánistán nebo Pákistán – bez vyhlášení války, dokonce bez souhlasu a vědomí státu, na jehož území k válečným operacím proti třetím osobám docházelo.