Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.listopad 18:49

Předpokládám, že pokud uváženě přistupujete k pořízení pejska, tak si pořídíte štěně čistokrevné, tedy s PP, tudíž s rodokmenem.
V takovém případě bude mít štěňátko první vyšetření u veterináře už za sebou a většinou i kontrolu z chovatelského klubu. K takovému štěněti dostanete platný europas s vyznačenými daty provedené vakcinace a pro vás s termíny přeočkování, dále termíny a typy odčervování, kód čipování atd. K takovému štěněti se vám dostane náležitý chovatelský servis, kupní smlouva a náležité poučení o následné péči, pokyny okolo krmení atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.listopad 23:48

Předpokládám, že pokud uváženě přistupujete k pořízení pejska, tak si pořídíte štěně čistokrevné, tedy s PP, tudíž s rodokmenem.
V takovém případě bude mít štěňátko první vyšetření u veterináře už za sebou a většinou i kontrolu z chovatelského klubu. K takovému štěněti dostanete platný europas s vyznačenými daty provedené vakcinace a pro vás s termíny přeočkování, dále termíny a typy odčervování, kód čipování atd. K takovému štěněti se vám dostane náležitý chovatelský servis, kupní smlouva a náležité poučení o následné péči, pokyny okolo krmení atd.
Doplňuji:
Pokud si pořizujete štěně bez rodokmenu, může vám množitel tvrdit ledacos, ale pravdou je, že můžete koupit štěně sice zdravé, ale vyroste vám z něj také ledacos podobné třeba jen vzdáleně vytouženému plemeni.
To už si raději vyberte pejska z útulku, tam mají zajištěnou pravidelnou veterinární péči a všechno vám k pejskovi vysvětlí.