Odpověděl/a – 31.srpen 17:28
Může zato sloučenina zvaná allyl-isothiokyanát. Tato látka se uvolňuje, když dojde k narušení buněčné struktury kořenu křenu selského (např. právě kousáním/žvýkáním nebo krájením/nasekáním/strouháním).
Zdroj: http://www.chow.com/food-news/54544/why-do-horseradish-and-wasabi-burn-your-sinuses/
Odpověděl/a – 31.srpen 17:29
Může zato sloučenina zvaná allyl-isothiokyanát. Tato látka se
uvolňuje, když dojde k narušení buněčné struktury kořenu křenu
selského (např. právě kousáním/žvýkáním nebo
krájením/nasekáním/strouháním).
Doplňuji:
*za to
Zdroj: http://www.chow.com/food-news/54544/why-do-horseradish-and-wasabi-burn-your-sinuses/