Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.srpen 18:41

Já chovám kočky již řadu let (v bytě). Napsat by se toho zde dalo plno, každý kdo má nebo měl někdy kočku má určité zkušenosti. Doporučuji ti pro začátek nějakou tu odbornou knihu a třeba i stránky o kočkách http://www.mi­ciny.cz/. To, co tvé kočce bude a nebude chutnat, to si musíš ověřit sama praxí (upozorňuji tě, že kočky jsou obzvlášť v jídle vybíravé a že se úporně brání, když jim něco nechutná – třeba i celý den nežerou). Nevím, v jakých podmínkách budeš kočku chovat, zda ji budeš pouštět ven nebo ji mít pouze v bytě, ale chtěl bych tě ještě upozornit, že je důležité mít kočku očkovanou (to ti poradí zvěrolékař). Dále pozor – kočka má drápky. Doporučuji mít v bytě nějaké to škrabadlo, jinak to odnese zařízení bytu – čalounění, závěsy apod. A ještě na závěr – pokud nepředpokládáš, že budeš mít svého mazlíčka na chov, nech ji(ho) kastrovat (stojí to okolo 1 000,– Kč) a budete mít klid vy i vaše kočka.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.srpen 18:51

Já chovám kočky již řadu let (v bytě). Napsat by se toho zde dalo plno, každý kdo má nebo měl někdy kočku má určité zkušenosti. Doporučuji ti pro začátek nějakou tu odbornou knihu a třeba i stránky o kočkách http://www.mi­ciny.cz/. To, co tvé kočce bude a nebude chutnat, to si musíš ověřit sama praxí (upozorňuji tě, že kočky jsou obzvlášť v jídle vybíravé a že se úporně brání, když jim něco nechutná – třeba i celý den nežerou). Nevím, v jakých podmínkách budeš kočku chovat, zda ji budeš pouštět ven nebo ji mít pouze v bytě, ale chtěl bych tě ještě upozornit, že je důležité mít kočku očkovanou (to ti poradí zvěrolékař). Dále pozor – kočka má drápky. Doporučuji mít v bytě nějaké to škrabadlo, jinak to odnese zařízení bytu – čalounění, závěsy apod. A ještě na závěr – pokud nepředpokládáš, že budeš mít svého mazlíčka na chov, nech ji(ho) kastrovat (stojí to okolo 1 000,– Kč) a budete mít klid vy i vaše kočka.
Doplňuji:
Nevím, jaké máš podmínky pro chov, ale doporučuji – pokud bys měla možnost, pořiď si kočky dvě. Je s nimy pak větší sranda