Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.červen 10:19

Pokud je to prošlé, nezbývá než to zhodnotit sám. Někdo vyhazuje všechno co je den prošlé, mně připadá rozumnější vyhodit novinky co jsem koupil na ochutnání (a nemusím vědět jak to chutnat a vonět má) u ostatního podle předpokládané kazivosti (máslové krémy, paštiky apod. půjdou pryč hodně rychle), mírně prošlé mléko zkontroluju čuchem a chutí (vím o sobě, že jsem na to podstatně citlivější než většina jiných lidí), suché věci (mouka, pudink apod) zkontroluju zejména na breberky (moly) a jinak neřeším (prakticky se to nemůže v suchu zkazit a stejně to projde tepelnou úpravou), plechovky, zavařeniny apod. zkontrolovat kus od kusu – zkazit by se neměly, ale třeba některé kompoty v plechu po čase asi vyžerou něco z té plechovky a chutnaj příšerně.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.červen 10:52

Pokud je to prošlé, nezbývá než to zhodnotit sám. Někdo vyhazuje všechno co je den prošlé, mně připadá rozumnější vyhodit novinky co jsem koupil na ochutnání (a nemusím vědět jak to chutnat a vonět má) u ostatního podle předpokládané kazivosti (máslové krémy, paštiky apod. půjdou pryč hodně rychle), mírně prošlé mléko zkontroluju čuchem a chutí (vím o sobě, že jsem na to podstatně citlivější než většina jiných lidí), suché věci (mouka, pudink apod) zkontroluju zejména na breberky (moly) a jinak neřeším (prakticky se to nemůže v suchu zkazit a stejně to projde tepelnou úpravou), plechovky, zavařeniny apod. zkontrolovat kus od kusu – zkazit by se neměly, ale třeba některé kompoty v plechu po čase asi vyžerou něco z té plechovky a chutnaj příšerně.
Doplňuji:
A ještě mně tak napadlo. Kdysi před léty jsme uklízeli spíž u prarodičů. Našli jsme marmeládu cca 20 let starou ve sklenici – směs jabka hrušky švestky. Ta ale byla. Ještě teď, když si vzpomenu, se mně sbíhaj sliny.