Odpověděl/a – 29.duben 12:46
Chuť to zřejmě ovlivní, neboť dojde k částečné karamelizaci (
oxidaci cukru).
Potřerbná teplota pro karamelizaci cukru je sice 110 oC a vyšší ale
vzhledem k tomu, že při karamelizaci jde o stovky chemických reakcí, je
pravděpodobné že některé proběhnou částečně již i při nižší
teplotě.
Odpověděl/a – 29.duben 13:43
Chuť to zřejmě ovlivní, neboť dojde k částečné karamelizaci (
oxidaci cukru).
Potřerbná teplota pro karamelizaci cukru je sice 110 oC a vyšší ale
vzhledem k tomu, že při karamelizaci jde o stovky chemických reakcí, je
pravděpodobné že některé proběhnou částečně již i při nižší
teplotě.
Doplňuji:
Ke zhoršení vlastností cukru vzhledem ke zdraví běžně nedojde. Karamelem
se běžně sladí !! V Rusku se pije čaj tak, že si dáš do úst kousek
karamelu a přes něj piješ hořký čaj. Chuťově naprosto něco jiného.
Navíc pokud v tvém případě nějaká karamelizace proběhne, bude
minimální, ale chuť by to ovlivnit mohlo.