Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.duben 13:13

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/verite-na-znameni
http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=zv%C4%9Bro­kruh
Doplňuji:
Astrologie je od 20.stol. vědeckou komunitou odmítána jako nevědecká či pseudovědecká Spolu s alchymií a magií je Západní astrologie zařazována mezi hermetismus založené na základním hermetickém axiómu o jednotě makrokosmu (tj. vesmíru) a mikrokosmu (tj. člověka).
Samotné označení „zvěrokruh“ je nesprávným překladem řecko-latinského zodiakus. To nesouvisí se slovním základem zvíře, ale spíše zoé — oduševnělá bytost. Původ slova se váže k představě, že nebeská tělesa jsou obdařena vlastní duší.
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/As­trologie
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Pav%C4%9B­da

Dotaz „Věříte na zvěrokruh?“ a „Věříte na znamení (zvěrokruhu)?“ je zjevné opakování otázky bez ohledu na synonymní formulaci.
Dogmatické pokusy o obhajobu se snižují k rétorice překonaných kultů, pohanských náboženství a ohlupujícím tvrzením spoléhajícím na primitivitu posluchačů.
Nic z toho nelze dokázat vědeckými metodami ověřitelnosti.
Tvrzení, že „zvěrokruh existuje“ = lež (je to pouze pojem, uměle vytvořený před cca 3,5 tis. lety, 1. zmínky z doby Babylónie, pod., jako různá starověká božstva a kulty).
Srovnávat matematiku a fyziku s pseudovědami je naprosto scestné a ubohé, (naletět mohou leda lidé bez úsudku, nebo mdlého rozumu).
Pro tyto disciplíny neexistují JEDINÉ PRŮKAZNÉ DŮKAZY, vše je založeno na tupé víře a vnucování mýtů, jako většina náboženství a konspirativních či vizionářských teorií.