Odpověděl/a – 11.únor 21:01
Zkus se třeba podívat na emulgátory v potravinách – jak skoro všude cpou glutamáty a umělý sladidla, která až na pár výjímek nejsou dobrá pro naše zdraví (mezi neškodná umělá sladidla patří například stevie nebo sukraloza).
Odpověděl/a – 11.únor 21:45
Zkus se třeba podívat na emulgátory v potravinách – jak skoro všude
cpou glutamáty a umělý sladidla, která až na pár výjímek nejsou dobrá
pro naše zdraví (mezi neškodná umělá sladidla patří například stevie
nebo sukraloza).
Doplňuji:
Když už jsme u těch sladidel, tak jsou i mnohem horší sladidla, jak
aspartam – určitě cyklamáty, ty jsou asi nejhorší (to jsou takové ty
levné cukeríny ze supermarketu) a i acesulfam K bych označil za horší
sladidlo, než aspartam.
Ale když se podíváte na složení, tak často bývává aspartam s acesulfamem spolu v tom produktu.
Když už jsme u toho – nejen udělá sladidla a zvýrazňovače chuti jsou problémem, ale i třeba konzervanty – jeden z nejhorších a často používaných je asi E250 – dusitan sodný či barviva – jedno z nejhorších a často používaných je E120 – karmín.
Já když takhle nakupuju v super/hypermarketu, tak s hrůzou koukám, co
rvou do uzenin – prakticky všude je E621 – glutamát sodný a hlavně
E120.
Naštěstí bych uzeniny neměl jíst, takže se jim vyhýbám, kór když
vidím, co tam rvou všechno…