Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.leden 20:22

Ano. Pokud jde proti mne mi to přímo ukládá zákon.
A to taky znamená zpravidla zpomalit na cca 60km/hod, protože to je tak rychlost na kterou je při potkávačkách možné zareagovat a včas zastavit na vzdálenost na kterou vidím.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.leden 20:18

Ano. Pokud jde proti mne mi to přímo ukládá zákon.
A to taky znamená zpravidla zpomalit na cca 60km/hod, protože to je tak rychlost na kterou je při potkávačkách možné zareagovat a včas zastavit na vzdálenost na kterou vidím.
Doplňuji:
Mnoho dnešních řidičů by potřebovala výchovu Veřejnou bezpečností a Pomocníky VB. Na silnicích dnes jezdí celkem tupci, nepřemýšlí a těch druhých. Policie a strážníci se zmohou tak na měření rychlosti, na parkování, ale na nekázeň na silnicích už nemají (ale řekl bych, že vinou je politika státu, ne policisté).
Ale i na ty frajery co si myslí, že přepínat nemusí jednou dojde. Se stářím se jim zhorší zrak a budou těm co nepřepnou nadávat horem dolem. A jestli potkají jiného blba s hledáčkovým světlometem, tak jim už nic nepomůže.
Horší ale je, že oslněný řidič nevidí jestli po krajnici nejde chodec a ne vždy je možné – jak ukládá zákon – při oslnění zastavit. ono to chvilku – několik vteřin trvá.
Co poradit? Nedívat se do světel, ale co nejvíc doprava a zastavit a nebo alespoň zpomalovat. Pustit mu na oplátku dálková světla – to oficiálně neporadím.