Odpověděl/a – 29.srpen 22:37
Jak zde již bylo naznačeno pálenka a destilát je jedno a to samé.
Podle suroviny z kterého se připravuje kvas dělíme pálenky (
destiláty)
na slivovice, třešňovice,višňovice, meruňkovice, broskvovice,
jablkovice( calvados),hruškovice, destiláty z vinných hroznů (koňaky),
whisky, obilné pálenky, borovičku, pravý rum, arrak, topinamburovou
pálenku, hořcovou pálenku, zvláštní druhy pálenk jako je mlátovice,
matolinovice.
Lihoviny jsou mixované nápoje ( již nedestilované) k jejichž mixu se používá
5.aromatické polotovary
Jenom velmi stručné shrnutí výroby sovětské (moskevské) vodky bez detailů a podrobností zabere 10 oboustranně popsaných listů A 4.
Odpověděl/a – 29.srpen 22:40
Jak zde již bylo naznačeno pálenka a destilát je jedno a to samé.
Podle suroviny z kterého se připravuje kvas dělíme pálenky (
destiláty)
na slivovice, třešňovice,višňovice, meruňkovice, broskvovice,
jablkovice( calvados),hruškovice, destiláty z vinných hroznů (koňaky),
whisky, obilné pálenky, borovičku, pravý rum, arrak, topinamburovou
pálenku, hořcovou pálenku, zvláštní druhy pálenk jako je mlátovice,
matolinovice.
Lihoviny jsou mixované nápoje ( již nedestilované) k jejichž mixu se používá
5.aromatické polotovary
Jenom velmi stručné shrnutí výroby sovětské (moskevské) vodky bez
detailů a podrobností zabere 10 oboustranně popsaných listů A 4.
Doplňuji:
Čerpáno z učebnice
Jiří Uher – DOC. ING.DR. Vratislav Grégr DrSC " Průmyslová výroba
lihovin".