Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.srpen 8:32

Tedy přesně nevím, jak vypadaly ty babiččiny brambory, ale já bych pekla ve slupce předvařené – z jedné strany – na vymaštěném plechu tak na 180 stupňů, potřela pak uprostřed pečení česnekem se solí a trochou mléka, otočila, potřela i druhou stranu a dopekla. Čas pečení – podle toho, jak moc by měly být dozlatova. 30–40 min. tipuji.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.srpen 8:36

Tedy přesně nevím, jak vypadaly ty babiččiny brambory, ale já bych pekla ve slupce předvařené – z jedné strany – na vymaštěném plechu tak na 180 stupňů, potřela pak uprostřed pečení česnekem se solí a trochou mléka, otočila, potřela i druhou stranu a dopekla. Čas pečení – podle toho, jak moc by měly být dozlatova. 30–40 min. tipuji.
Doplňuji:
Přidám taky to, co chutnalo a chutná u nás a je to od babičky: Syrové oloupané brambory se nastrouhají na tenké plátky – jako okurky na salát. Promíchají se solí a kmínem a pečou se dozlatova v sádlem vymaštěném pekáčku a vrch taky omaštěný. No a ten kefír k tomu. Jo, to můžu :) Ty nezdravé kůrčičkové jsou samozřejmě nejlepší :)