Odpověděl/a – 15.červen 9:57
Když jsem byl ve špitále , dostával tam někdo meruňkový kompot právě za účelem zvýšení příjmu draslíku. Takže bez obav.
Ta úvaha o vypaření draslíku je naprostý nesmysl. Při běžných teplotách se odpařuje jenom voda. Takže naopak by docházelo jenom ke koncentraci draslíku. Draslík v potravinách je vázaný na nějaké sloučeniny ( většinou sole).
Odpověděl/a – 15.červen 10:08
Když jsem byl ve špitále , dostával tam někdo meruňkový kompot právě za účelem zvýšení příjmu draslíku. Takže bez obav.
Ta úvaha o vypaření draslíku je naprostý nesmysl. Při běžných
teplotách se odpařuje jenom voda. Takže naopak by docházelo jenom ke
koncentraci draslíku. Draslík v potravinách je vázaný na nějaké
sloučeniny ( většinou sole).
Doplňuji:
Předpokládám, že se jedná o namočení na nějakou krátkou dobu, nikoliv
několikahodinové ! Tam bych si až tak jistý nebyl. Tam by nezbylo nic
jiného než pro jistotu vodu vypít.