Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.červen 9:57

Když jsem byl ve špitále , dostával tam někdo meruňkový kompot právě za účelem zvýšení příjmu draslíku. Takže bez obav.

Ta úvaha o vypaření draslíku je naprostý nesmysl. Při běžných teplotách se odpařuje jenom voda. Takže naopak by docházelo jenom ke koncentraci draslíku. Draslík v potravinách je vázaný na nějaké sloučeniny ( většinou sole).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.červen 10:08

Když jsem byl ve špitále , dostával tam někdo meruňkový kompot právě za účelem zvýšení příjmu draslíku. Takže bez obav.

Ta úvaha o vypaření draslíku je naprostý nesmysl. Při běžných teplotách se odpařuje jenom voda. Takže naopak by docházelo jenom ke koncentraci draslíku. Draslík v potravinách je vázaný na nějaké sloučeniny ( většinou sole).
Doplňuji:
Předpokládám, že se jedná o namočení na nějakou krátkou dobu, nikoliv několikahodinové ! Tam bych si až tak jistý nebyl. Tam by nezbylo nic jiného než pro jistotu vodu vypít.