Odpověděl/a – 12.červen 20:42
Především se změnila poptávková křivka na trhu s chmelem.
Křivka na trhu s pivem se ale vlastně taky změní, protože nedostatek
chmele zapříčiní nedostatek piva. Poptávka tedy bude převyšovat
nabídku
Odpověděl/a – 13.červen 9:14
Především se změnila poptávková křivka na trhu s chmelem.
Křivka na trhu s pivem se ale vlastně taky změní, protože nedostatek
chmele zapříčiní nedostatek piva. Poptávka tedy bude převyšovat
nabídku
Doplňuji:
Vy jste asi pivaři z první republiky, co?
Co víte o pivu?
Víte jaké břečky se tady vařili v 70. a 80. letech?
Náš kvalitní chmel se vyvážel na západ za valuty a tady se vařilo
z ruskýho chmele. Používaly se nejrůznější koncentráty jak chmelové,
tak sladové.
Některá piva byla míchanicí z regionálních pivovarů – klasická
směska byl PRIMUS. Premiová piva jako Pilsner Urquel nebo Zlatý Fazán (
který se nedal stejně pít) byla určena přednostně pro export. Tady se pak
lemtaly ve fabrikách nejrůznější 7stupňová piva, která se snad dělala
z košťat.
Dnes je tady spousta kvalitních piv připravených svrchním i spodním
kvašením. Piva kvasnicová filtrovaná, nefiltrovaná.. i piva
s příchutěmi.
Kdo říká že se tu pijí břečky, tak nechť si udělá beer tour třeba jen
po evropě.
Určitě narazíte na několik piv srovnatelných s našemi ( mě třeba
mnichovský HB světlý ležák chutná možná o maloučko víc než Plzeň
12) několik piv lepších než jsou naše. ale 90% piv, která si dáte za
hranicemi jsou hrozné patoky.
Způsobeno je to ale tím, že jsme zvyklí na naše piva a tak vyhledáváme a
očekáváme chuť, jakou známe.