Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.duben 10:59

Argentinské jsem jednou měla, je méně ostré, ale mám pocit, že zelí a cibule způsobují, že je trochu nasládlé. Piri-Piri neznám.

Použíívám koření bez jakýchkoliv konzervačních příípravků. Hodně mleté pepřové koření, kurkumu, chilli, muškát, adžiku i tradiční české – záleží na pokrmu
Podle jednoho pořadu v TV jsem vyzkoušela koření Garam masala (koriandr, skořice, kmín, pepř černý, hřebíček, kardamon, bobkový list, muškátový květ). Je výborné, když se smíchá s jogurtem a nanese na kuře a peče. V tomto spojení se mně sladké nezdá, je mírně ostré.. Trochu jiné složení je na ryby.. Když přijdu do prodejny s kořením, něco koupím, i když ne vždy jsem spokojena: Proto beru jen malé množství na vyzkoušení. Pak dokoupím nebo už se k němu nevrátím.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.duben 13:34

Argentinské jsem jednou měla, je méně ostré, ale mám pocit, že zelí a cibule způsobují, že je trochu nasládlé. Piri-Piri neznám.

Použíívám koření bez jakýchkoliv konzervačních příípravků. Hodně mleté pepřové koření, kurkumu, chilli, muškát, adžiku i tradiční české – záleží na pokrmu
Podle jednoho pořadu v TV jsem vyzkoušela koření Garam masala (koriandr, skořice, kmín, pepř černý, hřebíček, kardamon, bobkový list, muškátový květ). Je výborné, když se smíchá s jogurtem a nanese na kuře a peče. V tomto spojení se mně sladké nezdá, je mírně ostré.. Trochu jiné složení je na ryby.. Když přijdu do prodejny s kořením, něco koupím, i když ne vždy jsem spokojena: Proto beru jen malé množství na vyzkoušení. Pak dokoupím nebo už se k němu nevrátím.
Doplňuji:
Illines, ještě jsem si vzpomněla na dal indické koření, které používám s jogurtem rovněž na potírání masa – Tandoori Masála. Je načervenalé, pikantní.