Avatar uživatele
Bronzový

Argenticke koreni a Piri-Piri

Mate s tim skusennosti?Laka me to,ale bojim se ,ze muze byt nasladle.Dekuji
Doplňuji:
Muzu se zeptat na vase favority koreni?Jenom ne nasladle,to opravdu nemusim.A mam u toho smulu jako je cinske koreni ci jine exoticke,pak ho vyhodim,proste neumim si na sladkost koreni zvyknout.Mam radsi vyraznejsi chute.Hlavne do omacek,masa.Dekuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Argentinské jsem jednou měla, je méně ostré, ale mám pocit, že zelí a cibule způsobují, že je trochu nasládlé. Piri-Piri neznám.

Použíívám koření bez jakýchkoliv konzervačních příípravků. Hodně mleté pepřové koření, kurkumu, chilli, muškát, adžiku i tradiční české - záleží na pokrmu
Podle jednoho pořadu v TV jsem vyzkoušela koření Garam masala (koriandr, skořice, kmín, pepř černý, hřebíček, kardamon, bobkový list, muškátový květ). Je výborné, když se smíchá s jogurtem a nanese na kuře a peče. V tomto spojení se mně sladké nezdá, je mírně ostré.. Trochu jiné složení je na ryby.. Když přijdu do prodejny s kořením, něco koupím, i když ne vždy jsem spokojena: Proto beru jen malé množství na vyzkoušení. Pak dokoupím nebo už se k němu nevrátím.
Doplňuji:
Illines, ještě jsem si vzpomněla na dal indické koření, které používám s jogurtem rovněž na potírání masa - Tandoori Masála. Je načervenalé, pikantní.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Nebojte se. Jedině na experimentech se vyvinula současná úroveň naší kultury.


Avatar uživatele
Zlatý

Argentina: hořčice bílá celá, česnek, paprika sladká, cibule, pepř černý, koriandr, petrželová nať, tymián, sůl.
Piri - Piri: Chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, mořská sůl, kerblík.
To je obvyklé složení těchto smesí.
Moc sladké mi nepřijde ani jedno. Myslím, že pokud nepřidáš med, kečup a sójovku, ale jen olej, bát se nemusíš.
Já směsi nepoužívám. Kořením čerstvě drceným pepřem (různé druhy i chilli), mletou paprikou, kmínem, kurkumou. Jinak používám bylinky, které si pěstuji. Miluji hlavně tymián, majoránku, bazalku a rozmarýn. Jó a ještě zázvor! :-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.