Odpověděl/a – 28.březen 12:28
Jestli myslíš lívanečky, tak já je dělám tak, že do jednoho bílého
jogurtu vklepnu jedno vajíčko, přidám 1 vanilkový cukr, rozředím mlékem
a přidám nastrouhaná jablka. Zahustím hladkou moukou a přidám trochu
prášku do pečiva. Pak stačí smažit v lívačníku nebo dělat kopečky a
ty rozetřít na placičky na pánvi. Z obou stran dozlatova – horké
obaluji ve skořicovém cukru. Lahůdka! 🙂
(Ta jablka tam dávat nemusíš, můžeš je pak mazat třeba nugetou, povidly
nebo nějakým oblíbeným džemem.)
Odpověděl/a – 28.březen 17:54
Jestli myslíš lívanečky, tak já je dělám tak, že do jednoho bílého
jogurtu vklepnu jedno vajíčko, přidám 1 vanilkový cukr, rozředím mlékem
a přidám nastrouhaná jablka. Zahustím hladkou moukou a přidám trochu
prášku do pečiva. Pak stačí smažit v lívačníku nebo dělat kopečky a
ty rozetřít na placičky na pánvi. Z obou stran dozlatova – horké
obaluji ve skořicovém cukru. Lahůdka! 🙂
(Ta jablka tam dávat nemusíš, můžeš je pak mazat třeba nugetou, povidly
nebo nějakým oblíbeným džemem.)
Doplňuji:
Přesně tak, jak dopsala ReHu. Já to dělám od oka, nikdy nic nevážím.
V těstě nesmí stát lžíce, ale nesmí stékat. Takové bramborákové
těsto, hustší než na palačinky – jestli tohle pomůže…