Odpověděl/a – 28.prosinec 21:53
Dršťky jsou vyráběny z předvařených předžaludků skotu (čepec, bachor a kniha). Výroba spočívá ve vyprázdnění obsahu a vyprání zbytků potravy skotu po porážce. Následuje praní v několika cyklech, kde se docílí zbavení nečistot z čisté svaloviny. Svalovina předžaludků je bílá, z vnější strany hladká a z vnitřní s texturou dle druhu předžaludku. Svalovina se nakrájí na malé nudličky, které jsou nazývány dršťkami a jsou hlavní surovinou pro výrobu dršťkové polévky.
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%A1%C5%A5ky
Odpověděl/a – 28.prosinec 22:00
Dršťky jsou vyráběny z předvařených předžaludků skotu (čepec,
bachor a kniha). Výroba spočívá ve vyprázdnění obsahu a vyprání zbytků
potravy skotu po porážce. Následuje praní v několika cyklech, kde se
docílí zbavení nečistot z čisté svaloviny. Svalovina předžaludků je
bílá, z vnější strany hladká a z vnitřní s texturou dle druhu
předžaludku. Svalovina se nakrájí na malé nudličky, které jsou nazývány
dršťkami a jsou hlavní surovinou pro výrobu dršťkové polévky.
Doplňuji:
Jen doplním toma004, nejlepší polévky! 🙂
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dr%C5%A1%C5%A5ky