Odpověděl/a – 1.září 12:30
Dnes se zřejmě lisuje nebo odlévá každá kostka cukru zvlášť ( proto jsou to úhledné kostičky). Dříve se ale lisoval delší kvádr v průřezu velké kostky cukru a ten se potom sekal na jednotlivé kostky. Větší povrch kostky byl pak nepravidelný. V krabičce s kostkovým cukrem šlo tehdy najít i větší nerozsekané kousky toho kvádru.
Odpověděl/a – 1.září 12:33
Dnes se zřejmě lisuje nebo odlévá každá kostka cukru zvlášť ( proto
jsou to úhledné kostičky). Dříve se ale lisoval delší kvádr v průřezu
velké kostky cukru a ten se potom sekal na jednotlivé kostky. Větší povrch
kostky byl pak nepravidelný. V krabičce s kostkovým cukrem šlo tehdy
najít i větší nerozsekané kousky toho kvádru.
Doplňuji:
Takto se dříve vyráběly i homole cukru.