Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.leden 15:11

jistě tvaroh jsem kdysi dělávala, když mi mléko zkyslo, ale to nebylo ještě pasterizované a bylo tučné . Záleží jaké máte jestli je s malým množstvým tuku nebo tučné. Zkysané mléko jsem nalila na cedník do kterého jsem dala utěrku a nechala jsem do druhého dne vykapat .Pak jsem v utěrce vyždímala . V utěrce zůstal tvaroh. Máslo jsem tedy se přiznám nikdy nedělala, ale myslím,že je k tomu potřeba tučnější mléko. Jistě někdo své zkušenosti s tím napíše.

Ten tvaroh nebude kvalitní, můžete z něj vyrobit budapešťskou pomazánku na chleba.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.leden 15:33

jistě tvaroh jsem kdysi dělávala, když mi mléko zkyslo, ale to nebylo ještě pasterizované a bylo tučné . Záleží jaké máte jestli je s malým množstvým tuku nebo tučné. Zkysané mléko jsem nalila na cedník do kterého jsem dala utěrku a nechala jsem do druhého dne vykapat .Pak jsem v utěrce vyždímala . V utěrce zůstal tvaroh. Máslo jsem tedy se přiznám nikdy nedělala, ale myslím,že je k tomu potřeba tučnější mléko. Jistě někdo své zkušenosti s tím napíše.

Ten tvaroh nebude kvalitní, můžete z něj vyrobit budapešťskou pomazánku na chleba.
Doplňuji:
Ještě doplním, že pokud mléko z krabice, které je zkyslé otevřu -má nepříjemnou hořkou chuť. Asi bych z něj nic nevyráběla.