Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 15:31

Nejúčinnější. ;)

OK, nebudu brát v potaz to, že se ptáš na „jaká“ dieta ani, že se neptáš, o který typ diety ti jde (hubnutí, nabírání svalové hmoty, příjem živin a zvýšení tělesné hmotnosti, nemocniční/re­konvalescenční, nebo nespočet diet zaměřené na konrkténí potraviny(látky, na které se soutředíš nebo kterým se snažíš vyhýbat). Dejme tomu, že si žena a jde ti o redukčně zdravotní dietu.

Ať už je to kterákoli dieta, tak nejúčinnější je: Ta dodržovaná. :D Princip diet/y není složitý, stačí to dodržovat. Je to až takhle „jednoduché“. Naopak složité je to dodržovat, skutečně se toho držet a hlídat si, co příjmáš.
Máš dietu, kdy se vyhýbáš řekněme nezdravým jídlům. Takže musíš jíst zdravé věci a nejíst sladkosti, smažená jídla, nepít slazené limonády, atd. Máš jinou dietu, která je přurušovaná: 16 h denně nic nejíš, zbylých 8 h něco jíš a snažíš se ať je to alespoň vyváženě zdravé (a nepřjejídat se). Tak akorát STAČÍ se toho sržet a dodržovat to. ;) Každá dieta je de facto účinná, každá má nějaký důvod a cíl a NĚCO přináší. Nejde o to, která je lepší. Některou dietu dodržuješ kvůli tomu, o co ti jde (např. hubnutí) a pak už je to jen o tom, dodržovat to. Navíc neexistuje dokonalá dieta – je to indiviuální, ale ani tak (podle věku, váhy, výšky,…) ti nikdo nepředepíše na každý den kolik čeho máš sníst, protože to se takhle ani nedí. Existuje nespočet jídel a druhů jídel a plno z nich je zdravých a obashuje různé látky. Stejnětak potřebuješ doplňovat určité množství živin na doplnění energie a spol vzhledem k tvému výdeji (ektivitě během dne)…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 15:37

Nejúčinnější. ;)

OK, nebudu brát v potaz to, že se ptáš na „jaká“ dieta ani, že se neptáš, o který typ diety ti jde (hubnutí, nabírání svalové hmoty, příjem živin na zvýšení tělesné hmotnosti, nemocniční/re­konvalescenční, nebo nespočet diet zaměřených na konrkténí potraviny/látky, na které se soutředíš nebo kterým se snažíš vyhýbat). Předpokládám, že si žena a že ti jde o redukčně zdravotní dietu. Účel hubnutí a udržení se v kondici.

Ať už je to kterákoli dieta, tak nejúčinnější je: Ta dodržovaná. :D Princip diet/y není složitý, stačí to dodržovat. Je to až takhle „jednoduché“. Naopak složité je to dodržování v praxi, skutečně se toho držet a hlídat si, co příjmáš, co bys neměla jíst, popřípadě kdy bys měla a neměla jíst.
Máš dietu, kdy se vyhýbáš řekněme nezdravým jídlům. Takže musíš jíst zdravé věci a nejíst sladkosti, smažená jídla, nepít slazené limonády, atd. Máš jinou dietu, která je přerušovaná: 16 h denně nic nejíš, zbylých 8 h něco jíš a zároveň snažíš se ať je to alespoň vyváženě zdravé (a nepřjejídat se). Tak akorát STAČÍ se toho držet, dodržovat to. ;) Každá dieta je de facto účinná, každá má nějaký důvod a cíl a NĚCO přináší. Nejde o to, která je lepší. Některou/nějakou dietu dodržuješ kvůli tomu, o co ti jde (např. hubnutí) a pak už je to jen o tom to dodržovat. Navíc neexistuje dokonalá dieta – je to indiviuální, ale ani tak (podle věku, váhy, výšky,…) ti nikdo nepředepíše na každý den a hodinu, kolik čeho máš sníst, protože to se takhle ani nedá. Existuje nespočet jídel a druhů jídel a plno z nich je zdravých a obashuje různé látky. Stejnětak potřebuješ doplňovat určité množství živin (vč. vitamínů) na doplnění energie a spol vzhledem k tvému výdeji (aktivitě během dne) a čeho máš nedostatek…