Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.říjen 23:18

Záleží, co (ho) k tomu vedlo a čeho se jeho hněv týká… Čili, co si ventiluje a čím případně uráží. Odejít není (nemusí být) žádné srabáctví.

V 80 % případů je nejlepší reagovat zcela klidně nebo i s úsměvem (to ho nasere ještě víc), popřípadě ignor. Ve zbylých případech (pokud by šlo o něco vážnějšího, řekněme o čest, něco co si člověk nenechá líbit, zároveň slovně napadal někoho blízkého), tak je třeba mu pořádně natáhnout.
Dříve byly souboje za urážky na cti (i jejich obdoby napříč kulturami a dobami), tj. zákonné a morální právo se fyzicky bránit (tedy spíše zadat satisfakci) podle pravidel… A nebylo to špatně. Dnes nějakému agresorovi (který tě tvrdě napadl a to nejen slovně) jednu natáhneš, třeba mu zlomíš nos a ty jsi ten špatný, protože jemu se stala újma, už je to na žalobu a pokutu… Bylo by fajn, kdyby se opět zavedl zákonný souboj, podle pravidel, který by přesně vymezoval CO a JAK.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.říjen 23:23

Záleží, co (ho) k tomu vedlo a čeho se jeho hněv týká… Čili, co si ventiluje a čím případně uráží. Odejít není (nemusí být) žádné srabáctví.

V 80 % případech je nejlepší reagovat zcela klidně nebo i s úsměvem (to ho nasere ještě víc), popřípadě ignor. Ve zbylých případech (pokud by šlo o něco vážnějšího, řekněme o čest, něco co si člověk nenechá líbit, zároveň ten druhý slovně napadal někoho blízkého), tak je třeba mu pořádně vrazit přes držku.
Dříve byly souboje za urážky na cti (i jejich obdoby napříč kulturami a dobami), tj. zákonné a morální právo se fyzicky bránit (tedy spíše žádat satisfakci) podle pravidel… A nebylo to špatně. Dnes nějakému agresorovi (který tě tvrdě napadl a to nejen slovně) jednu natáhneš, třeba mu zlomíš nos a ty jsi ten špatný, protože jemu se stala újma (bebí), už je to na žalobu a pokutu… Bylo by fajn, kdyby se opět zavedl zákonný souboj, podle pravidel, který by přesně vymezoval CO a JAK. Duel ovšem již s chladnou hlavou (u obou) o něco později.