Odpověděl/a – 6.prosinec 19:26
1 kg hladké mouky
20dkg cukru
15dkg hery
5dkg droždí
citronovou kůru
špetku soli
2 vejce
mléko vlažné dle potřeby
mandle a rozinky
Utřeme cukr s herou do pěny přidáme vejce ,
uděláme zatím kvásek- smícháme vše a přisypáváme mouku .Těsto pěkně
vypracujeme vmícháme mandle a rozinky a když vykyne trochu, znovu ho
propracujeme a necháme znovu kynout /třeba 4–5 hodin/. Poté upleteme
vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme hustě lupínky mandlí/někdo
má rád i celé mandle/. Propíchnu špejlemi na krajích a v prostředku a
dám péct na pečící papír. Když začíná růžovět namočím jiný
pečící papír a přikryju ji ,aby se nespálila a dopeču ji.
je to tzv. těžká vánočka -výborná
z této dávky jsou 2 menší nebo jedna veliká přes celý plech
Odpověděl/a – 6.prosinec 20:35
1 kg hladké mouky
20dkg cukru
15dkg hery
5dkg droždí
citronovou kůru
špetku soli
2 vejce
mléko vlažné dle potřeby
mandle a rozinky
Utřeme cukr s herou do pěny přidáme vejce ,
uděláme zatím kvásek- smícháme vše a přisypáváme mouku .Těsto pěkně
vypracujeme vmícháme mandle a rozinky a když vykyne trochu, znovu ho
propracujeme a necháme znovu kynout /třeba 4–5 hodin/. Poté upleteme
vánočku potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme hustě lupínky mandlí/někdo
má rád i celé mandle/. Propíchnu špejlemi na krajích a v prostředku a
dám péct na pečící papír. Když začíná růžovět namočím jiný
pečící papír a přikryju ji ,aby se nespálila a dopeču ji.
je to tzv. těžká vánočka -výborná
z této dávky jsou 2 menší nebo jedna veliká přes celý plech
Doplňuji:
to léty člověk zjistí různé fífle