Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 21:52

Nezletilí si v hotelu ubytovat můžou, nevím, jak je to vyloženě s párem, ale pokud ti není pod 15, tak to asi nebude problém (s párem kterému je nad 15 by taky mylísm neměl být problém, že je ejden zletilý a druhý ne, to asi nevadí..).
Nejlepší bude zeptat se přímo v hotelu na recpci. Ale jim vlastěn stačí jen nějaký doklad, peníze (to je hlavní) a bezproblémový pobyt, dobrou komunikaci vstřícnost (jako i ze strany zákazníka).
Známý jel před lety na pár dní do Prahy a ubytoval se v hotelu, měl 17, vše si zařizoval sám a nebyl s tím žádný problém (ani mě to tehdy nenapadlo – až teď)… ale jinak jsem se touto problematikou moc nezabýval. Možná může záležet i na hotelu, správě, recpeční… Podle mě b to mělo být bezproblémové.

Hele, jako dítě asi neubytují, ale mladistvého by měli v pohodě… V samotném odkazu níže je psáno, že je důležité, aby byl člověk rozumově vyspělý, když je nezletilý (protože do 18 není zcela svéprávný).

https://gastro­ahotel.cz/mohou-se-nezletili-ubytovat-hotelu/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 21:55

Nezletilí se v hotelu ubytovat můžou, nevím, jak je to vyloženě s párem, ale pokud ti není pod 15, tak to asi nebude problém (s párem, kterému je nad 15 by myslím neměl být problém, že je jeden zletilý a druhý ne, to asi nevadí..).
Nejlepší bude zeptat se přímo v hotelu na recepci. Ale jim vlastně stačí jen nějaký doklad, peníze (to je hlavní) správný přístup – dobrou komunikaci, vstřícnost (jako i ze strany zákazníka) a bezproblémový pobyt. Hotelu o nic jiného ani nejde a zákon vyloženě nezakazuje, že by se nezletilí nemohli sami ubytovat v hotelu… jen je to z právního hlediska složitější, co se týká uzavírání smluv (může a nemusí, ale ubytování v hotelu nebude žádná věda a podle mě s tím nebudou problémy – když vy budete bezproblémoví).
Známý jel před lety na pár dní do Prahy a ubytoval se v hotelu, měl 17, vše si zařizoval sám a nebyl s tím žádný problém (ani mě to tehdy nenapadlo – až teď)… ale jinak jsem se touto problematikou moc nezabýval. Možná může záležet i na hotelu, správě, recepční… Podle mě by to však mělo být bezproblémové.

Hele, jako dítě samotné asi neubytují, ale mladistvého by měli v pohodě… V samotném odkazu níže je psáno, že je důležité, aby byl člověk rozumově vyspělý, když je nezletilý (protože do 18 není zcela svéprávný).

https://gastro­ahotel.cz/mohou-se-nezletili-ubytovat-hotelu/