Zeptal/a se – 28.únor 13:19
Věda – Ostatní věda
U pěnového PS tomu rozumím neboť znám řeznictví kde řezník prodává sádlo PS obalu a nevadí, že sádlo skrze dózy teče všude po prodejním pultu. Ale co PETky vs. složky v tekutinách/potravinách? Např. tuky, soli, kyseliny, cukry… Jde o to, mám oblíbenou PETku půl litru a v ní si chci všude s sebou nosit vodu se šťávou/sirupem, ale zajímá mě to všeobecně. Děkuju.
Zeptal/a se – 28.únor 14:42
Věda – Ostatní věda
U pěnového PS tomu rozumím neboť znám řeznictví kde řezník prodává sádlo PS obalu a nevadí, že sádlo skrze dózy teče všude po prodejním pultu. Ale co PETky vs. složky v tekutinách/potravinách? Např. tuky, soli, kyseliny, cukry… Jde o to, mám oblíbenou PETku půl litru a v ní si chci všude s sebou nosit vodu se šťávou/sirupem, ale zajímá mě to všeobecně. Děkuju.
Dobře, dámy, děkuji. A co třeba nerezová termoska? Bude horko, nápoj vydrží chladný. I zde platí, že „pořád lepší sklo“?
Da ny, dobře, chápu, ale… Jedna věc je zbaštit platební kartu a zase ji třeba vyloučit, neporušenou 😉. A druhá věc je ta chemka. Kolik látek a jakých, karcinogenních a tak různě a podobně, do sebe celkem zbytečně vstřebávám, pokud jsem, no, třeba zvyklý pít zmiňované pitivo vždy nějakou určitou dobu z jedné PETky? 🤷♂️ Nedalo by se v ohledu alespoň nějako přiblížit, jak až si tímto konkrétním návykem ovlivním život, jeho kvalitu, případně délku?
Ono je to totiž jedno z druhým: jedy a pesticidy prakticky všude, vzduch, vooda, potraviny, zvuky, světlo… Chápu, že pití z PET nemusí „až tolik“ znamenat při vší té environmentální bídě, nastolené jednáním pracovitého člověka, rozumného, vzpřímeného. Ale stejně… Jak dalece je můj konkrétní návyk „významný“ v tomto celkovém světle? 😏