Zeptal/a se – 9.říjen 13:54
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
V seznamech kyselých a zásaditých, respektive kysele a zásaditě působících potravin jsem ho nenašla. Neví někdo?
Zeptal/a se – 11.říjen 18:41
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
V seznamech kyselých a zásaditých, respektive kysele a zásaditě
působících potravin jsem ho nenašla. Neví někdo?
Doplňuji:
Aktualizace: Díky za informace, všichni! Proč jsem to řešila: kdysi jsem se
domákla, že jediné zásadité ovoce jsou hrušky a meruňky (což mě
zaujalo, protože tyhle dva druhy jsou jediné, po kterých mě nebolí zuby :)
. A pak najednou jinde čtu, že zásadité jsou všechny druhy ovoce
i zeleniny. Tak co je pravda? Nakonec to bylo tak, že jsem si evidentně
smíchala kyselost/zásaditost samotného ovoce a kyselost/zásaditost
následného působení v těle.
Takže to chápu tak, že když ananas jíte, je převážně kyselý, ale pak
působí zásadotvorně. Možná jako citron…
:)