Zeptal/a se – 15.leden 0:52
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Zabíjím a připravuji kapra vždy stejně. Klepnu ho špičkou kladívka do hlavy tak, že se objeví mozek, takovéto polochtání dřevěným válečkem neuznávám, to je kapr pouze omráčený. Pak proříznu skřele, snažím se i žíly směřující k hlavě. Nechám ho odkrvit a krev opláchnu. Takto to dělají i fachmani ve Státním rybářství v Třeboni, kde si často jednoho až dva kapříky kupujeme. Letos den před Štedrým dnem jsme si koupili dva v místě bydliště, oba živé jsem dovezl domů a dle nejlepšího vědomí a svědomí je zabil a výsledek byl obvyklý: jeden měl maso bílé, druhý červené !!! Máte, prosím, někdo radu nebo vysvětlení ?
Zeptal/a se – 15.leden 0:55
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Zabíjím a připravuji kapra vždy stejně. Klepnu ho špičkou kladívka do hlavy tak, že se objeví mozek, takovéto polochtání dřevěným válečkem neuznávám, to je kapr pouze omráčený. Pak proříznu skřele, snažím se i žíly směřující k hlavě. Nechám ho odkrvit a krev opláchnu. Takto to dělají i fachmani ve Státním rybářství v Třeboni, kde si často jednoho až dva kapříky kupujeme. Letos den před Štedrým dnem jsme si koupili dva v místě bydliště, oba živé jsem dovezl domů a dle nejlepšího vědomí a svědomí je zabil a výsledek byl obvyklý: jeden měl maso bílé, druhý červené !!! Máte, prosím, někdo radu nebo vysvětlení ?