Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.listopad 17:40

Mohla by chladná deska stolu o které je opřené zápěstí jak svírá myš, způsobit zánět nervů či problém karpálních tunelů?

Zdraví – Nemoci

Mám to tak už roky a zatím se naštěstí nic nestalo, ale to nyní jsem si pořídil podložku pod myš pro jistotu. Slýchávám už delší dobu jak lidé povídají o vlastních problémech s karpálními tunely na rukách a proto to nechci podcenit. I bez podložky se dala myš v pohodě používat, ale podložka alespoň nenechá stůl stuďet zápěstí. Zajímalo by mě zdali i když by byla ruka + zápěsti ergonometricky ve správné poloze, zda-li pokud je deska stolu chladná, tak jestli to může zánět nervů či problém karpálních tunelů? Nebo jiný zdravotní problém?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.listopad 17:51

Může chladná deska stolu, o niž je opřené zápěstí ruky svírající myš, způsobit zánět nervů či problém karpálních tunelů?

Zdraví – Nemoci

Mám to tak už roky a zatím se naštěstí nic nestalo, ale to nyní jsem si pro jistotu pořídil podložku pod myš. Slýchávám už delší dobu, jak lidé povídají o vlastních problémech s karpálními tunely na rukách a proto to nechci podcenit. I bez podložky se dala myš v pohodě používat, ale podložka alespoň nenechá stůl stuďet zápěstí. Zajímalo by mě, zdali i když by byla ruka + zápěsti ergonometricky ve správné poloze, zdali pokud je deska stolu chladná, to může zánět nervů či problém karpálních tunelů nebo jiný zdravotní problém.