Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.září 17:34

Proč si idealizujeme minulost?

Kultura a společnost – Historie

Proč mají lidé sklony si idealizovat minulost a historii? Po pár desetiletích jsou tu lidé, kteří mají dojem, že sodialismus byl to nejlepší, co nás potkalo. Máme sklony popírat holocaust a hrůzy Druhé světové války, to, že ta První světová válka také nebyla procházkou růžovým sadem, si ani nepřipomínáme. Období První republiky považujeme za nesmírně romantické a mnozí by se nejraději přestěhovali někam do středověku nebo i do pravěku. Ćím to je?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.září 17:35

Proč si idealizujeme minulost?

Kultura a společnost – Historie

Proč mají lidé sklony si idealizovat minulost a historii? Po pár desetiletích jsou tu lidé, kteří mají dojem, že socialismus byl to nejlepší, co nás potkalo. Máme sklony popírat holocaust a hrůzy Druhé světové války a to, že ta První světová válka také nebyla procházkou růžovým sadem, si ani nepřipomínáme. Období První republiky považujeme za nesmírně romantické a mnozí by se nejraději přestěhovali někam do středověku nebo i do pravěku. Ćím to je?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.září 18:36

Proč si idealizujeme minulost?

Kultura a společnost – Historie

Proč mají lidé sklony si idealizovat minulost a historii? Po pár desetiletích jsou tu lidé, kteří mají dojem, že socialismus byl to nejlepší, co nás potkalo. Máme sklony popírat holocaust a hrůzy druhé světové války a to, že ta první světová válka také nebyla procházkou růžovým sadem, si ani nepřipomínáme. Období první republiky považujeme za nesmírně romantické a mnozí by se nejraději přestěhovali někam do středověku nebo i do pravěku. Ćím to je?