anonym
Zeptal/a se – 20.červenec 11:05
Jídlo a vaření – Restaurace
Myslíte, že by si našla svoje zákazníky? Zašli by jste na třeba na pečeného sklípkana pokud by vám to doporučil váš dobrý známý, protože to tam jedl?
Jídelníček by mohl být daleko rozsáhlejšího. Cokoliv co v ČR jentak neseženete nebo jen za nekřesťanské sumy. V exotických zemích to není nic zvláštního viz:
Jedl jsem žáby, hady, ježky, mravence, brouky i pavouky. V exotických
zemích se vždy po hlavě vrhám do objevování domorodé kuchyně. Musíte
k tomu mít kachní žaludek, ale stojí to za to. V mém gurmánském
zápisníku z cest chybí už jen syrový opičí mozek či pečený tygří
penis, píše cestovatel Jan Stach.
Kambodža. Pečené žáby na trhu
Sardové milují mořské ježky. Opatrně je loví v průzračných vodách azurového moře a většinou je konzumují hned na pláži. Ježek se otevře, odstraní se hnědá část a bílé maso se jí syrové buď lžičkou, nebo se ze skořápky vyjídá chlebem.
Jednou jsem to také vyzkoušel. Naši známí přede mě postavili kelímek se syrovými mořskými ježky – ricci di mare. Vzal jsem si plnou lžičku, položil na chléb a sousto vložil do úst. Tak úžasnou delikatesu jsem v životě nejedl. Po pravdě to chutnalo jako velmi slané a velmi mořské bahno. Brr.
Zeptal/a se – 20.červenec 11:19
Jídlo a vaření – Restaurace
Myslíte, že by si našla svoje zákazníky? Zašli byste třeba na pečeného sklípkana, pokud by vám to doporučil váš dobrý známý, protože to tam jedl?
Jídelníček by mohl být daleko rozsáhlejšího. Cokoliv co v ČR jentak neseženete nebo jen za nekřesťanské sumy. V exotických zemích to není nic zvláštního viz:
Jedl jsem žáby, hady, ježky, mravence, brouky i pavouky. V exotických
zemích se vždy po hlavě vrhám do objevování domorodé kuchyně. Musíte
k tomu mít kachní žaludek, ale stojí to za to. V mém gurmánském
zápisníku z cest chybí už jen syrový opičí mozek či pečený tygří
penis, píše cestovatel Jan Stach.
Kambodža. Pečené žáby na trhu
Sardové milují mořské ježky. Opatrně je loví v průzračných vodách azurového moře a většinou je konzumují hned na pláži. Ježek se otevře, odstraní se hnědá část a bílé maso se jí syrové buď lžičkou, nebo se ze skořápky vyjídá chlebem.
Jednou jsem to také vyzkoušel. Naši známí přede mě postavili kelímek se syrovými mořskými ježky – ricci di mare. Vzal jsem si plnou lžičku, položil na chléb a sousto vložil do úst. Tak úžasnou delikatesu jsem v životě nejedl. Po pravdě to chutnalo jako velmi slané a velmi mořské bahno. Brr.