Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.červen 16:29

Může plně invalidní důchodce podnikat?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Jde o to za jakých okolností. Co musí splnit, aby mu nezanikl nárok na plný invalidní důchod a jaké jsoou odvody a polatky co musí zaplatit v každém případě vyjma daně z příjmu. Jde mi o to, pokud třeba přes internet začne prodávat nějaké zboží e- shopu a prodá třeba 3 rádia se ziskem 1000 kč za měsíc.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.červen 20:29

Může plně invalidní důchodce podnikat?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Jde o to za jakých okolností. Co musí splnit, aby mu nezanikl nárok na plný invalidní důchod a jaké jsoou odvody a polatky co musí zaplatit v každém případě vyjma daně z příjmu. Jde mi o to, pokud třeba přes internet začne prodávat nějaké zboží e- shopu a prodá třeba 3 rádia se ziskem 1000 kč za měsíc.
Doplňuji:
K připomínkám uživatele Miloslavst a dalších. Plně souhlasím. Tady se neptám sice za sebe, ale musím se zastat i druhé strany. Ona ta věc výše ID není zrovna na vyskakování. To jednak! A pak taky ID důchodce může třeba disponovat úsporami a ty může třeba spravovat tak, že investuje do provozovny či nemovitosti a tu pak pronajímá. Nebo něco zprostředkovává či prodává. Což ho sice neuživí, ale nějaká ta tisícovka navíc může pomoci.