Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.květen 13:29

Proč musí být latinská lékařská terminologie?

Věda – Ostatní věda

K čemu to je? Proč se nemoci nemůžou nazývat česky, v jiných zemích zase jejich jazykem, když stejně latině pacienti nerozumí? K čemu se studenti učí nesmyslné stovky latinských slov, deklinací, konjugací, a dalších volovin včetně řečké terminologie, které nikdy nevyužijí v praxi, a těch pár co využijí, stejně jenom přečtou v dokumentaci, ale v péči o pacienty to nemá sebemenší důležitost? Nechápu a štve mě učení nesmyslných věcí.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.květen 22:22

Proč musí být latinská lékařská terminologie?

Věda – Ostatní věda

K čemu to je? Proč se nemoci nemůžou nazývat česky, v jiných zemích zase jejich jazykem, když stejně latině pacienti nerozumí? K čemu se studenti učí nesmyslné stovky latinských slov, deklinací, konjugací, a dalších volovin včetně řečké terminologie, které nikdy nevyužijí v praxi, a těch pár co využijí, stejně jenom přečtou v dokumentaci, ale v péči o pacienty to nemá sebemenší důležitost? Nechápu a štve mě učení nesmyslných věcí.
Doplňuji:
Pro člověka – Nevím proč by měli mít pohřebáci hody, když by se v lékařství používala čeština místo latiny. Nemluvím o péči, ale o nesmyslné tradici učit se latinu, která stejně neznamená LEPŠÍ PÉČI!