Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.březen 18:13

Může to být psychická porucha?

Zdraví – Ostatní zdraví

Dobrý den, již delší dobu mám tento problém – vrácím se „do minulosti“ a to cca od roku 1996 do první poloviny roku 2000, čili mé první čtyři roky života. Intenzita problému je tak silná, že nemohu normálně fungovat. Velice často mám pocit, že žiju někde jinde. Ve své podstatě ani žít v přítomnosti nemohu. Vracím se do minulosti v podobě televizních filmů a seriálů z této doby, rádiových hitů, všelijakých novinových výstřižků, starých fotek, které máme doma uchované a kompletně všech pramenů (písemných, záznamových (tj. kazety, videa), výrobků, dokonce potisků např. ze staré minerální petlahve, starých telefonních seznamů atp. Dalším faktem také je, že mne nepřitahuje nic z doby po tzn. 2001 a výše, mám raději auta, kterými se tehdy jezdilo, než ty, kterými se jezdí teď a tak je to se vším. Když se dozvím, že např. chlapec, který měl v roce mého narození např. 12 let (tj ročník 1984-dítě) a nyní je již dospělý člověk, dělá mi to velmi špatně. Také velice často mám stavy, že mi stačí vzít si do ruky starou fotku, či jen předmět z té doby a přepadají mne úzkostné záchvaty pláče. Nevím, o co jde. Poraďte, prosím Vás.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.březen 15:12

Může to být psychická porucha?

Zdraví – Ostatní zdraví

Dobrý den, již delší dobu mám tento problém – vrácím se „do minulosti“ a to cca od roku 1996 do první poloviny roku 2000, čili mé první čtyři roky života. Intenzita problému je tak silná, že nemohu normálně fungovat. Velice často mám pocit, že žiju někde jinde. Ve své podstatě ani žít v přítomnosti nemohu. Vracím se do minulosti v podobě televizních filmů a seriálů z této doby, rádiových hitů, všelijakých novinových výstřižků, starých fotek, které máme doma uchované a kompletně všech pramenů (písemných, záznamových (tj. kazety, videa), výrobků, dokonce potisků např. ze staré minerální petlahve, starých telefonních seznamů atp. Dalším faktem také je, že mne nepřitahuje nic z doby po tzn. 2001 a výše, mám raději auta, kterými se tehdy jezdilo, než ty, kterými se jezdí teď a tak je to se vším. Když se dozvím, že např. chlapec, který měl v roce mého narození např. 12 let (tj ročník 1984-dítě) a nyní je již dospělý člověk, dělá mi to velmi špatně. Také velice často mám stavy, že mi stačí vzít si do ruky starou fotku, či jen předmět z té doby a přepadají mne úzkostné záchvaty pláče. Nevím, o co jde. Poraďte, prosím Vás.
Doplňuji:
Dodatek: Ještě se chci zmínit o tom, že můj psychický stav je přímo navázaný na ten fyzický. Dnes jsem zase přemýšlel o minulosti a vracel jsem se do ní (jako každý den) a stala se mi taková věc, že jsem stál venku na betonu, chtěl jsem jít dál, ale nešlo to, jako kdybby mě to nechtělo pustit dál. Asi hodinu poté jsem znova uoadl do depresí ve formě pláče, vzteku a uzavírání se do sebe. Mám pocit, jako kdybych ani nechtěl k sobě nikoho pustit.