Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.říjen 15:28

Najít se nemusí a často ani nenajde, ale je tam (nevysvětlitelných jevů je dost). Vše má logické vysvětlení, spíš bych řekl i logickou příčinu – a tím pádem i průběh.
Jen nemáme třeba dostatek znalostí, informací, ještě jsme na to nepřišli nebo ještě naše mysl není vyvinutá, aby to byla s to pochopit.
To, co se nemusí zdát jako logická příčina, se po odhalení a prozkoumání detailů a toho, co k tomu vedlo, ukáže jako logické (i když to může být i něco špatného a nebo se nám to nemusí líbit. Tohle se týká hlavně lidského chování a činů. I v „nelogičnosti“ a nevyhnutelnosti se ukáže logičnost, když se dobře prozkoumání.

Mimochodem jsou i ty různé nadpřirozené jevy nebo alternativní metody logicky vysvětlitelné. Jen to zatím neumíme. Tím ale nemyslím, že jsou logicky vyvratitelné, ale že JEŠTĚ nejsou vědecky prozkoumané a objasněné (v podstatě by se vše, co není vědecky prozkoumané a vysvětlené, dalo označit za nadpřirozené). Ono „nadpřirozeno“ a věda si nemusí odporovat. A různé odvětví se nazývají pseudovědy (a jinak) jen proto, že nejsou vědecky/logicky objasněné. I když na druhou stranu se některé ty pseudovědy snaží detailně definovat a popsat něco, o čem nemají dostatek informací, aby si to mohly dovolit, takže dost často jen hádají.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.říjen 17:09

Najít se nemusí a často ani nenajde, ale je tam (nevysvětlitelných jevů je dost). Vše má logické vysvětlení, spíš bych řekl i logickou příčinu – a tím pádem i průběh.
Jen nemáme třeba dostatek znalostí, informací, ještě jsme na to nepřišli nebo naše mysl ještě není vyvinutá, aby to byla s to pochopit.
To, co se nemusí zdát jako logická příčina, se po odhalení a prozkoumání detailů a toho, co k tomu vedlo, ukáže jako logické (i když to může být i něco špatného a nebo se nám to nemusí líbit. Tohle se týká hlavně lidského chování a činů. I v „nelogičnosti“ a nevyhnutelnosti se ukáže logičnost, když se to dobře prozkoumá).

Mimochodem i ty různé nadpřirozené jevy nebo alternativní metody jsou logicky vysvětlitelné. Jen to zatím neumíme. Tím ale nemyslím, že jsou logicky vyvratitelné, ale že JEŠTĚ nejsou vědecky prozkoumané a objasněné (v podstatě by se vše, co není vědecky prozkoumané a vysvětlené, dalo označit za nadpřirozené). Ono „nadpřirozeno“ a věda si nemusí odporovat. A různé odvětví se nazývají pseudovědy (a jinak) jen proto, že nejsou vědecky/logicky objasněné. I když na druhou stranu se některé ty pseudovědy snaží detailně definovat a popsat něco, o čem nemají dostatek informací, aby si to mohly dovolit, takže dost často jen hádají.