Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.leden 11:25

Třeba to jen nepozoruješ. Já taky nějaké účinky vědomě nepociťuji, ale když si dám silnou kávu někdy před spaním, tak už tak snadno neusnu a kolikrát mi ani nedojde, že je to tou kávou.
Nějaký příval energia na sobě taky nikdy necítím, ale na druhou stranu zase po necítím přímoúnav a otupělost (a o to možná jde).
Ale jak píšou ostatní, tak faktorů to má několik: jak často kávu piješ, jakou kávu piješ a s čím, v jakém denním cyklu (ráno/večer, po probuzení,..), na lačno, jestli k tomu něco jíš, kolik máš přes den pohybu a kolik čeho přes den jíš. Třeba cukru taky logicky dodává energii. ALE právě, že ty jednoduché cukry (sladkosti, limonády, časté slazení cukrem,..) dodají krátkodobou, skoro žádnou, energii a pokud má člověk v sobě nadbytek cukrů (což má opravdu velká spousta lidí), tak je pak otupělý, bez energie.
Nejvtipnější je, že člověk je nejunavenější, když nic nedělá a nehýbe se. To ho ani káva nespasí. Člověk nemusí být namožený, ale přesto je bez energie. N2kdy stačí jen se trochu rozhýbat, proběhnout se, dát si pár kliků/dřepů a hne je plný energie.

Já jsem na kávě nikdy nepocítil, že by mě přímo povzbudila. Spíš trochu brání únavě (a spánku). Po ráno trochu probere – v tom smyslu, že už se mi nechce tolik spát, ale neznamná to, že nějak extrémně nabudí, dodá energii (a motivaci).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.leden 11:28

Třeba to jen nepozoruješ. Já taky nějaké účinky vědomě nepociťuji, ale když si dám silnou kávu někdy před spaním, tak už tak snadno neusnu a kolikrát mi ani nedojde, že je to tou kávou.
Nějaký příval energie na sobě taky nikdy necítím, ale na druhou stranu zase po ní necítím přímo únav a otupělost (a o to možná jde).
Ale jak píšou ostatní, tak faktorů to má několik: jak často kávu piješ, jakou kávu piješ a s čím, v jakém denním cyklu (ráno/večer, po probuzení,..), na lačno, jestli k tomu něco jíš, kolik máš přes den pohybu a kolik čeho přes den jíš. Třeba cukr taky logicky dodává energii. ALE právě, že ty jednoduché cukry (sladkosti, limonády, časté slazení cukrem,..) dodají krátkodobou, skoro žádnou, energii a pokud má člověk v sobě nadbytek cukrů (což má opravdu velká spousta lidí), tak je pak otupělý, bez energie/motivace, unavený.
Nejvtipnější je, že člověk je nejunavenější, když nic nedělá a nehýbe se. To ho ani káva nespasí. Člověk nemusí být namožený, ale přesto je bez energie. Stačí se trochu rozhýbat, proběhnout se, dát si pár kliků/dřepů a hned je plný energie. Dokonce se někdy stačí jen pořádně protáhnout.

Já jsem po kávě nikdy nepocítil, že by mě přímo povzbudila, že by dodal příval nové energie. Spíš trochu brání únavě (a spánku), eliminuje ji. Po ráno trochu probere – v tom smyslu, že už se mi nechce tolik spát, ale neznamná to, že nějak extrémně nabudí, dodá energii (a motivaci).