Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.listopad 20:31

Hitlerova strategie byla asi založena má tom, že čím víc front, tím snadnější bude vítězství. Jinak nevím. :) Nikdo při zdravém rozumu v historii nevedl válku proti všem najednou. Ale Hitler tak úplně při zdravém rozumu nebyl, že ne.
Pravděpodobně se opájel mocí, vlastní „neporazitelností“, armádou, její technikou a spojenci a nemyslel si, že by mohl prohrát.
Byl to Hitlerův záměr již od začátku a ještě před válkou. Více v Operaci Barbarossa, kterou nařídil vypracovat snad už na počátku války. Nějaká dohoda se Stalinem byla jen na oko. Hitler chtěl dobýt vše, všude zavést svou pomýlenou ideologii, provádět genocidu, jít i proti Slovanům – Rusům a proti komunismu taky, protože to je konkurent nacistické ideologie. Hitler napadl SSSR právě, když bylo díky Stalinovi nejvíc vojensky zranitelné.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.listopad 21:46

Hitlerova strategie byla asi založena na tom, že čím víc front, tím snadnější bude vítězství. Jinak nevím. :) Nikdo při zdravém rozumu v historii nevedl válku proti všem najednou. Ale Hitler tak úplně při zdravém rozumu nebyl, že ne.
Pravděpodobně se opájel mocí, vlastní „neporazitelností“, armádou, její technikou a spojenci a nemyslel si, že by mohl prohrát.
Byl to Hitlerův záměr již od začátku a to ještě před válkou. Více v Operaci Barbarossa, kterou nařídil vypracovat snad už na počátku války. Nějaká dohoda se Stalinem byla jen na oko. Hitler chtěl dobýt vše, všude zavést svou pomýlenou ideologii, provádět genocidu, jít i proti Slovanům – Rusům a proti komunismu taky, protože to je konkurent nacistické ideologie. Hitler napadl SSSR právě, když bylo díky Stalinovi nejvíc vojensky zranitelné.