Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.březen 1:28

Takový pes bytový, nebo boudový asi moc na měsíc výt nebude, jako volní psi. Psi asi mají své city jako člověk, nejsou to stroje. Člověk taky není k úplňku netečný. A vytí souvisí s city. Jednak je vyvolá vytí jiného psa, nebo různé zvláštní zvuky, nebo spolehlivě vyvoláte vytí psa nějakým hudebním nástrojem.
Ale city asi nejsou všechno, na co Měsíc působí. Náměsíčnost možná spadá do oblasti, o které by mohli něco říci lidé zabývající se hypnózou. Ale nevím, jestli by náměsíčnost šlo vyvolat i umělým zdrojem světla, ne Měsícem. Každopádně spící člověk nespí úplně, vnímá větší světlo, mozek asi částečně pracuje, jen jsou vyřazeny některé sféry, jiné možná naopak obzvlášť zapojeny.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.březen 1:44

Takový pes bytový, nebo boudový asi moc na měsíc výt nebude, jako volní psi. Jsou i další rušivé faktory, jako pouliční osvětlení, hluk,… Pes by měl být v relaxační nerušené náladě, aby na něj měl Měsíc dostatečný vliv. Psi asi mají své city jako člověk, nejsou to stroje. Člověk taky není k úplňku netečný.
Jinak vytí vyvolá vytí jiného psa, nebo různé zvláštní zvuky, nebo spolehlivě vyvoláte vytí psa nějakým hudebním nástrojem.
Ale city asi nejsou všechno, na co Měsíc působí. Náměsíčnost možná spadá do oblasti, o které by mohli něco říci lidé zabývající se hypnózou. Sice nevím, jestli by náměsíčnost šlo vyvolat i umělým zdrojem světla, ne Měsícem. Každopádně spící člověk nespí úplně, vnímá větší světlo, mozek asi částečně pracuje, jen jsou vyřazeny některé sféry, jiné možná naopak obzvlášť zapojeny.