Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 7:17

hraní má smysl jen na PC plus herní ovladač STEAM CONTROLLER + STEAM LINK který umožní jednoduché napojení na obývákovou TV a distribuční platforma STEAM, k tomu přirozeně nějaká mainstreamová grafická karta za přibližně 6000Kč. Konzole budou vždy méně výhodné než výše uvedené a to finančně i po stránce výkonu. Bez ohledu na náklady HW které jsou prakticky stejné jako při nákupu konzole, další náklad především na hry jsou u PC platformy nesrovnatelně nižší. Na STEAMU lze nakupovat v opravdu extrémně častých až 90% slevách, které v období svátků platí i na tisíce titulů najednou. Vedle toho lze využít distribučních kanálů jako je GOG nebo HUMBLE BUNDLE kde často můžete hru koupit za částku kterou prodejce nechá čistě a jen na vás (můžete dát 10 ale také jen jediný dolar za Ačkový titul) … tyhle akce jsou specifikem PC platformy, kde je velmi vyostřená konkurence. Herní konzole vznikly jen proto aby tuto konkurenci smetly ze stolu a daly výrobci de fakto možnost prodávat hry opět předraženě a především být v tomto záměru konkurenčním prostředím nevyrušováni. Klient který o tomto smyslu uzavřených herních konzolí ví a přesto na tuto čistě ekonomickou hru (která nemá vliv na herní prožitek ani technickou úroveň herních titulů) přistoupí si zřejmě nezaslouží než přeplácet, protože se chová tržně iracionálně.

Herní konzole tak zůstávají řešením těch, kteří mají jakýsi falešný pocit že si tak kupují jednodušší pohodlnější zařízení. Kupují si ale jen pastičku na svou peněženku, protože jen dobrovolně přistupují na omezení konkurenčního prostředí v rámci daného zařízení a tím sami sebe staví do znevýhodněné pozice vůči výrobci (ať už microsoft/sony/nin­tendo/kdokoliv).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 7:18

hraní má smysl jen na PC plus herní ovladač STEAM CONTROLLER + STEAM LINK který umožní jednoduché napojení na obývákovou TV a distribuční platforma STEAM, k tomu přirozeně nějaká mainstreamová grafická karta za přibližně 6000Kč. Konzole budou vždy méně výhodné než výše uvedené a to finančně i po stránce výkonu. Bez ohledu na náklady HW které jsou prakticky stejné jako při nákupu konzole, další náklad především na hry jsou u PC platformy nesrovnatelně nižší a to samozřejmě zcela opomíjím pirátství a hovořím jen o legální distribuci. Na STEAMU lze nakupovat v opravdu extrémně častých až 90% slevách, které v období svátků platí i na tisíce titulů najednou. Vedle toho lze využít distribučních kanálů jako je GOG nebo HUMBLE BUNDLE kde často můžete hru koupit za částku kterou prodejce nechá čistě a jen na vás (můžete dát 10 ale také jen jediný dolar za Ačkový titul) … tyhle akce jsou specifikem PC platformy, kde je velmi vyostřená konkurence. Herní konzole vznikly jen proto aby tuto konkurenci smetly ze stolu a daly výrobci de fakto možnost prodávat hry opět předraženě a především být v tomto záměru konkurenčním prostředím nevyrušováni. Klient který o tomto smyslu uzavřených herních konzolí ví a přesto na tuto čistě ekonomickou hru (která nemá vliv na herní prožitek ani technickou úroveň herních titulů) přistoupí si zřejmě nezaslouží než přeplácet, protože se chová tržně iracionálně.

Herní konzole tak zůstávají řešením těch, kteří mají jakýsi falešný pocit že si tak kupují jednodušší pohodlnější zařízení. Kupují si ale jen pastičku na svou peněženku, protože jen dobrovolně přistupují na omezení konkurenčního prostředí v rámci daného zařízení a tím sami sebe staví do znevýhodněné pozice vůči výrobci (ať už microsoft/sony/nin­tendo/kdokoliv).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 9:25

Hraní má smysl jen na PC plus herní ovladač STEAM CONTROLLER + STEAM LINK, který umožní jednoduché napojení na obývákovou TV a distribuční platforma STEAM, k tomu přirozeně nějaká mainstreamová grafická karta za přibližně 6000 Kč. Konzole budou vždy méně výhodné než výše uvedené, a to finančně i po stránce výkonu. Bez ohledu na náklady HW, které jsou prakticky stejné jako při nákupu konzole, další náklad především na hry jsou u PC platformy nesrovnatelně nižší a to samozřejmě zcela opomíjím pirátství a hovořím jen o legální distribuci. Na STEAMU lze nakupovat v opravdu extrémně častých až 90% slevách, které v období svátků platí i na tisíce titulů najednou. Vedle toho lze využít distribučních kanálů, jako je GOG nebo HUMBLE BUNDLE, kde často můžete hru koupit za částku, kterou prodejce nechá čistě a jen na vás (můžete dát 10, ale také jen jediný dolar za áčkový titul)… tyhle akce jsou specifikum PC platformy, kde je velmi vyostřená konkurence. Herní konzole vznikly jen proto, aby tuto konkurenci smetly ze stolu a daly výrobci de facto možnost prodávat hry opět předraženě a především být v tomto záměru konkurenčním prostředím nevyrušováni. Klient, který o tomto smyslu uzavřených herních konzolí ví, a přesto na tuto čistě ekonomickou hru (která nemá vliv na herní prožitek ani technickou úroveň herních titulů) přistoupí, si zřejmě nezaslouží než přeplácet, protože se chová tržně iracionálně.

Herní konzole tak zůstávají řešením těch, kteří mají jakýsi falešný pocit, že si tak kupují jednodušší, pohodlnější zařízení. Kupují si ale jen pastičku na svou peněženku, protože jen dobrovolně přistupují na omezení konkurenčního prostředí v rámci daného zařízení a tím sami sebe staví do znevýhodněné pozice vůči výrobci (ať už Microsoft/Sony/Nin­tendo/kdokoliv).