Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.červenec 14:21

Byly vypracované zásady zdravé výživy, kterou souvisejí s kombinací potravin.

Těmti pravidla se řídila herečka Lenka Kořínková – zvířatka odddělovat od kytiček. Jde o tzv. dělenou stravu – pomůže nejen k udržení postavy, ale zajistí i dobré trávení.

Kombinace potravín
Živočišná + zeleninová skupina
Rostlinná + zeleninová skupina
Rostlinná + ovocná skupina
https://sjidel­nicek.cz/dele­na-strava-podle-lenky-korinkove/

¨¨

  1. zelenina (ovoce) chudá na cukry a bohatá na vodu se může kombinovat s čímkoli. Můžete ji sníst spolu s bílkovinami, škroby nebo oleji lisovanými za studena – a s ostatní zeleninou!

    2. Škroby či polysacharidy jezte spolu se zeleninou a nesladkým ovocem. Nejezte škroby (včetně škrobnaté zeleniny) společně se živočišnými bílkovinami, kyselinami, ovocem či olejem. (pro účely kombinace potraviny nejsou „kyseliny“ nutně totéž co potraviny, které okyselují metabolismus. Nejvýznamnějšími příklady této výjimky jsou citrony a rajčata, které jsou samy o sobě kyselé, ale ve skutečnosti organismus alkalizují.) Takže pokud máte chuť například na obilniny (včetně chleba a těstovin) nebo zimní tykev či brambory, dejte si k nim zeleninu, ale nikoli rybu.

  2. Živočišné bílkoviny jezte se zeleninou nebo nesladkým ovocem. Nemíchejte je se škroby či polysacharidy, kyselinami či olejem. Rostlinné bílkoviny se mohou kombinovat se zeleninou či ovocem bohatými na vodu a chudými na cukr a s kvalitními oleji. Jedná se o totéž, co je uvedeno výše: Máte-li rybu, podávejte ji se zeleninou, ale nikoli s obilninami. Rozlučte se s paellou (rybou s rýží); zkuste rybu v dušené zelené zelenině nebo s křupavým salátem.
  3. Sladké ovoce jezte samotné – pokud ho vůbec jíte. (Ovoce nekombinujte s bílkovinami, škroby, zeleninou či olejem. Raději ale ovoce nejezte vůbec – výjimkou jsou citrony, limety, avokádo a nesladký grapefruit. Jestliže jste zdraví, můžete si sem tam dát kousek sezonního ovoce.)
  4. Jezte (zdravé) oleje se zeleninou a nesladkým ovocem či plody (rajčaty, avokádem, žlutou, oranžovou a zelenou paprikou, citrony a limetami). Můžete je kombinovat též se škroby a polysacharidy (které však musí tvořit maximálně 20 % stravy). Nemíchejte zdravé oleje s živočišnými tuky či bílkovinami. Semena, ořechy a avokádo – vynikající zdroje zdravých tuků – lze kombinovat s rostlinnými či živočišnými bílkovinami, škroby, a dokonce i se sladkým ovocem. Nedělejte ryby na oleji či másle, ale na citronové šťávě, salse či bylinkách – a vše bude v nejlepším pořádku atd."

https://www.ce­lostnimedicina­.cz/ph-zazrak-zasady-kombinace-potravin.htm

Více informací na: https://www.ce­lostnimedicina­.cz/ph-zazrak-zasady-kombinace-potravin.htm#ix­zz4oDqQmBqL

Ovoce se má jíst nalačno, samostatně, tedy nejméně 2 hodiny mezi jídly.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.červenec 14:23

Byly vypracované zásady zdravé výživy, které souvisejí s kombinací potravin.

Těmito pravidly se řídila herečka Lenka Kořínková , napsala několik kuchaře – zvířatka odddělovat od kytiček. Jde o tzv. dělenou stravu – pomůže nejen k udržení postavy, ale zajistí i dobré trávení.

Kombinace potravín
Živočišná + zeleninová skupina
Rostlinná + zeleninová skupina
Rostlinná + ovocná skupina

V odkazu je vypsané, co do které skupiny patří.
https://sjidel­nicek.cz/dele­na-strava-podle-lenky-korinkove/

¨
pH – nedochází k překyselení organismu – Zásady kombinace ptoravin

  1. zelenina (ovoce) chudá na cukry a bohatá na vodu se může kombinovat s čímkoli. Můžete ji sníst spolu s bílkovinami, škroby nebo oleji lisovanými za studena – a s ostatní zeleninou!

    2. Škroby či polysacharidy jezte spolu se zeleninou a nesladkým ovocem. Nejezte škroby (včetně škrobnaté zeleniny) společně se živočišnými bílkovinami, kyselinami, ovocem či olejem. (pro účely kombinace potraviny nejsou „kyseliny“ nutně totéž co potraviny, které okyselují metabolismus. Nejvýznamnějšími příklady této výjimky jsou citrony a rajčata, které jsou samy o sobě kyselé, ale ve skutečnosti organismus alkalizují.) Takže pokud máte chuť například na obilniny (včetně chleba a těstovin) nebo zimní tykev či brambory, dejte si k nim zeleninu, ale nikoli rybu.

  2. Živočišné bílkoviny jezte se zeleninou nebo nesladkým ovocem. Nemíchejte je se škroby či polysacharidy, kyselinami či olejem. Rostlinné bílkoviny se mohou kombinovat se zeleninou či ovocem bohatými na vodu a chudými na cukr a s kvalitními oleji. Jedná se o totéž, co je uvedeno výše: Máte-li rybu, podávejte ji se zeleninou, ale nikoli s obilninami. Rozlučte se s paellou (rybou s rýží); zkuste rybu v dušené zelené zelenině nebo s křupavým salátem.
  3. Sladké ovoce jezte samotné – pokud ho vůbec jíte. (Ovoce nekombinujte s bílkovinami, škroby, zeleninou či olejem. Raději ale ovoce nejezte vůbec – výjimkou jsou citrony, limety, avokádo a nesladký grapefruit. Jestliže jste zdraví, můžete si sem tam dát kousek sezonního ovoce.)
  4. Jezte (zdravé) oleje se zeleninou a nesladkým ovocem či plody (rajčaty, avokádem, žlutou, oranžovou a zelenou paprikou, citrony a limetami). Můžete je kombinovat též se škroby a polysacharidy (které však musí tvořit maximálně 20 % stravy). Nemíchejte zdravé oleje s živočišnými tuky či bílkovinami. Semena, ořechy a avokádo – vynikající zdroje zdravých tuků – lze kombinovat s rostlinnými či živočišnými bílkovinami, škroby, a dokonce i se sladkým ovocem. Nedělejte ryby na oleji či másle, ale na citronové šťávě, salse či bylinkách – a vše bude v nejlepším pořádku atd."

https://www.ce­lostnimedicina­.cz/ph-zazrak-zasady-kombinace-potravin.htm

Více informací na: https://www.ce­lostnimedicina­.cz/ph-zazrak-zasady-kombinace-potravin.htm#ix­zz4oDqQmBqL

Ovoce se má jíst nalačno, samostatně, tedy nejméně 2 hodiny mezi jídly.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.červenec 14:37

Byly vypracované zásady zdravé výživy, které souvisejí s kombinací potravin.

Těmito pravidly se řídila herečka Lenka Kořínková, napsala několik kuchařek – zvířátka oddělovat od kytiček. Jde o tzv. dělenou stravu – pomůže nejen k udržení postavy, ale zajistí i dobré trávení.

Kombinace potravin
Živočišná + zeleninová skupina
Rostlinná + zeleninová skupina
Rostlinná + ovocná skupina

V odkazu je vypsané, co do které skupiny patří.
https://sjidel­nicek.cz/dele­na-strava-podle-lenky-korinkove/

¨
pH – nedochází k překyselení organismu – Zásady kombinace potravin

  1. zelenina (ovoce) chudá na cukry a bohatá na vodu se může kombinovat s čímkoli. Můžete ji sníst spolu s bílkovinami, škroby nebo oleji lisovanými za studena – a s ostatní zeleninou!

    2. Škroby či polysacharidy jezte spolu se zeleninou a nesladkým ovocem. Nejezte škroby (včetně škrobnaté zeleniny) společně se živočišnými bílkovinami, kyselinami, ovocem či olejem. (pro účely kombinace potraviny nejsou „kyseliny“ nutně totéž co potraviny, které okyselují metabolismus. Nejvýznamnějšími příklady této výjimky jsou citrony a rajčata, které jsou samy o sobě kyselé, ale ve skutečnosti organismus alkalizují.) Takže pokud máte chuť například na obilniny (včetně chleba a těstovin) nebo zimní tykev či brambory, dejte si k nim zeleninu, ale nikoli rybu.

  2. Živočišné bílkoviny jezte se zeleninou nebo nesladkým ovocem. Nemíchejte je se škroby či polysacharidy, kyselinami či olejem. Rostlinné bílkoviny se mohou kombinovat se zeleninou či ovocem bohatými na vodu a chudými na cukr a s kvalitními oleji. Jedná se o totéž, co je uvedeno výše: Máte-li rybu, podávejte ji se zeleninou, ale nikoli s obilninami. Rozlučte se s paellou (rybou s rýží); zkuste rybu v dušené zelené zelenině nebo s křupavým salátem.
  3. Sladké ovoce jezte samotné – pokud ho vůbec jíte. (Ovoce nekombinujte s bílkovinami, škroby, zeleninou či olejem. Raději ale ovoce nejezte vůbec – výjimkou jsou citrony, limety, avokádo a nesladký grapefruit. Jestliže jste zdraví, můžete si sem tam dát kousek sezonního ovoce.)
  4. Jezte (zdravé) oleje se zeleninou a nesladkým ovocem či plody (rajčaty, avokádem, žlutou, oranžovou a zelenou paprikou, citrony a limetami). Můžete je kombinovat též se škroby a polysacharidy (které však musí tvořit maximálně 20 % stravy). Nemíchejte zdravé oleje s živočišnými tuky či bílkovinami. Semena, ořechy a avokádo – vynikající zdroje zdravých tuků – lze kombinovat s rostlinnými či živočišnými bílkovinami, škroby, a dokonce i se sladkým ovocem. Nedělejte ryby na oleji či másle, ale na citronové šťávě, salse či bylinkách – a vše bude v nejlepším pořádku atd."

https://www.ce­lostnimedicina­.cz/ph-zazrak-zasady-kombinace-potravin.htm

Více informací na: https://www.ce­lostnimedicina­.cz/ph-zazrak-zasady-kombinace-potravin.htm#ix­zz4oDqQmBqL

Ovoce se má jíst nalačno, samostatně, tedy nejméně 2 hodiny mezi jídly.