Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.březen 17:32

Tak vprincipu to barbarství je, jako ale mnoho dalších věcí, dnes skoro všechno co se dělá, kupuje, žere… Pokud jde o vodu, tak ještě větší barbarství je např. zalévání trávníků, mytí aut, napouštění soukromých bazénů… A problém to je i se soukromými studněmi. Tady není snad žádná regulace a každý může vodu krást jak je mu libo. Když dojde, tak prostě jen postaví hlubší vrt a rabuje se dál. Tohle je problém současné pravičácké politiky brutálního pojetí „soukromého vlastnictví“ ve vztahu k prostředí a volné přírodě, která žádné hranice nezná. Podobný případ je např. se spalováním svinstva.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.březen 17:58

Tak vprincipu to barbarství je, jako ale mnoho dalších věcí, dnes skoro všechno co se dělá, kupuje, žere… Pokud jde o vodu, tak ještě větší barbarství je např. zalévání trávníků, mytí aut, napouštění soukromých bazénů, zasněžování sjezdovek… A problém to je i se soukromými studněmi. Tady není snad žádná regulace a každý může vodu krást jak je mu libo. Když dojde, tak prostě jen postaví hlubší vrt a rabuje se dál. Tohle je problém současné pravičácké politiky brutálního pojetí „soukromého vlastnictví“ ve vztahu k prostředí a volné přírodě, která žádné hranice nezná. Podobný případ je např. se spalováním odpadu aj. svinstva.
A ještě jsem chtěl dodat, že nejen mně se nelíbí ta touha podporovat rybníky a přehrady za každou cenu. Především rybníky slouží k intenzivnímu chovu ryb a voda v nich je tak nepoužitelná jak kvůli nemožnosti ji odebrat kvůli těm rybám (a dokonce kvůli tomu naopak kradou vodu z potoků), tak kvůli jejímu extrémnímu znečištění pro intenzivní chov ryb. Přehrady také slouží ke všem možným podnikatelským aktivitám, jen ne k potřebné regulaci vody.