Odpověděl/a – 13.únor 15:05
Ve filipínské kuchyni je zřetelný vliv evropských kolonizátorů a
americké přítomnosti (důvody jejich přítomnosti viz článek o historii
Filipín), které se mísí s čistě domácími specialitami.
Velkou část potravy tvoří ryby. Velmi využívané jsou sladké brambory
camote a rýže. Středomořský vliv filipínské kuchyně poukazuje na olivy,
papriku a šafrán.
Čistě domácí kuriozitou je balut – vejce s viditelným zárodkem. Tuto
lahůdku si dopřávají chlapci před milostnou schůzkou.
Zdroj: http://www.mahalo.cz/filipiny/informace-o-filipinach/filipinska-kuchyne-tradicni-jidla.html
Odpověděl/a – 13.únor 15:05
Ve filipínské kuchyni je zřetelný vliv evropských kolonizátorů a
americké přítomnosti, které se mísí s čistě domácími
specialitami.
Velkou část potravy tvoří ryby. Velmi využívané jsou sladké brambory
camote a rýže. Středomořský vliv filipínské kuchyně poukazuje na olivy,
papriku a šafrán.
Čistě domácí kuriozitou je balut – vejce s viditelným zárodkem. Tuto
lahůdku si dopřávají chlapci před milostnou schůzkou.
Zdroj: http://www.mahalo.cz/filipiny/informace-o-filipinach/filipinska-kuchyne-tradicni-jidla.html