Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.únor 15:05

Ve filipínské kuchyni je zřetelný vliv evropských kolonizátorů a americké přítomnosti (důvody jejich přítomnosti viz článek o historii Filipín), které se mísí s čistě domácími specialitami.
Velkou část potravy tvoří ryby. Velmi využívané jsou sladké brambory camote a rýže. Středomořský vliv filipínské kuchyně poukazuje na olivy, papriku a šafrán.
Čistě domácí kuriozitou je balut – vejce s viditelným zárodkem. Tuto lahůdku si dopřávají chlapci před milostnou schůzkou.

Zdroj: http://www.mahalo.cz/filipiny/informace-o-filipinach/filipinska-kuchyne-tradicni-jidla.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.únor 15:05

Ve filipínské kuchyni je zřetelný vliv evropských kolonizátorů a americké přítomnosti, které se mísí s čistě domácími specialitami.
Velkou část potravy tvoří ryby. Velmi využívané jsou sladké brambory camote a rýže. Středomořský vliv filipínské kuchyně poukazuje na olivy, papriku a šafrán.
Čistě domácí kuriozitou je balut – vejce s viditelným zárodkem. Tuto lahůdku si dopřávají chlapci před milostnou schůzkou.

Zdroj: http://www.mahalo.cz/filipiny/informace-o-filipinach/filipinska-kuchyne-tradicni-jidla.html