Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.únor 11:48

Dnes je doba sice krátkých, zato však častých, prudkých a nárazových větrů. Při takových větrech, zvláště když už se vyskytují i v zimě, by se digestoř skutečně mohla prodražit (rozhodující bude stavba či rozložení celýho bytu). Prudký vítr si dokáže zvednout klapky, které jsou ve vzduchovém vývodu právě kvůli úniku tepla a hluku, tudíž digestoř ti neodvádí teplo pouze tehdy, když je v provozu, nýbrž kdykoli, dle počasí.
Co se týká zvuku, nesoustředil bych se tolik na ten, který mi unikne ven, ale na ten, který mi vývodem „přijde domů“. U levnějších digestoří může zvuk zmiňovaných klapek být při prudším větru tak obtěžující či nervy drásající, že si časem digestoř za filtrem možná vycpete teplákama ;), o meluzíně ani nemluvím.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.únor 11:52

Dnes je doba sice krátkých, zato však častých, prudkých a nárazových větrů. Při takových větrech, zvláště když už se vyskytují i v zimě, by se digestoř skutečně mohla prodražit (rozhodující bude stavba či rozložení celýho bytu a HLAVNĚ umístění a zakončení vývodu venku). Prudký vítr si dokáže zvednout klapky, které jsou ve vzduchovém vývodu právě kvůli úniku tepla a hluku, tudíž digestoř ti neodvádí teplo pouze tehdy, když je v provozu, nýbrž kdykoli, dle rozmaru počasí.
Co se týká zvuku, nesoustředil bych se tolik na ten, který mi unikne ven, ale spíše na ten, který mi vývodem „přijde domů“. U levnějších digestoří může zvuk zmiňovaných klapek být při prudším větru tak obtěžující či nervy drásající, že si časem digestoř za filtrem možná vycpete teplákama ;), o meluzíně ani nemluvím.