Odpověděl/a – 5.únor 0:40
"Potraviny s nejvyšším obsahem draslíku jsou např. hovězí játra,
hovězí maso, fazole, banány, špenát, hrozny a ořechy. Mezi potraviny
obsahující draslík ve velmi vysokém množství patří černý čaj a káva.
K potravinám s nulovým obsahem draslíku patří lihoviny a rostlinné
oleje. "
http://www.prvky.com/draslik-potraviny.html
Využila bych jiné zdroje draslíku než z hrušek a banánů ;).
Konzumace přivezených banánů během celého roku je pro nás nebezpečná,
zvláště pro alergiky (jejich játra). Jsou „vhodné“ jen k občasné
konzumaci, po odkrojení špiček.
Odpověděl/a – 5.únor 0:58
Zdravějším zdrojem jsou hrušky.
Vydatnějším banány.
"Potraviny s nejvyšším obsahem draslíku jsou např. hovězí játra,
hovězí maso, fazole, banány, špenát, hrozny a ořechy. Mezi potraviny
obsahující draslík ve velmi vysokém množství patří černý čaj a káva.
K potravinám s nulovým obsahem draslíku patří lihoviny a rostlinné
oleje. "
http://www.prvky.com/draslik-potraviny.html
Využila bych jiné zdroje draslíku než z hrušek a banánů ;).
Porek, broskve, meruňky, červená řepa, brambory (580), celer (415), mrkev
(290):
http://zdravi.peknetelo.eu/mineraly/draslik/
Konzumace přivezených banánů během celého roku je pro nás nebezpečná,
zvláště pro alergiky (jejich játra). Jsou „vhodné“ jen k občasné
konzumaci, po odkrojení špiček.