Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 0:40

"Potraviny s nejvyšším obsahem draslíku jsou např. hovězí játra, hovězí maso, fazole, banány, špenát, hrozny a ořechy. Mezi potraviny obsahující draslík ve velmi vysokém množství patří černý čaj a káva. K potravinám s nulovým obsahem draslíku patří lihoviny a rostlinné oleje. "
http://www.prvky­.com/draslik-potraviny.html

Využila bych jiné zdroje draslíku než z hrušek a banánů ;).
Konzumace přivezených banánů během celého roku je pro nás nebezpečná, zvláště pro alergiky (jejich játra). Jsou „vhodné“ jen k občasné konzumaci, po odkrojení špiček.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 0:58

Zdravějším zdrojem jsou hrušky.
Vydatnějším banány.
"Potraviny s nejvyšším obsahem draslíku jsou např. hovězí játra, hovězí maso, fazole, banány, špenát, hrozny a ořechy. Mezi potraviny obsahující draslík ve velmi vysokém množství patří černý čaj a káva. K potravinám s nulovým obsahem draslíku patří lihoviny a rostlinné oleje. "
http://www.prvky­.com/draslik-potraviny.html

Využila bych jiné zdroje draslíku než z hrušek a banánů ;).
Porek, broskve, meruňky, červená řepa, brambory (580), celer (415), mrkev (290):
http://zdravi­.peknetelo.eu/mi­neraly/draslik/
Konzumace přivezených banánů během celého roku je pro nás nebezpečná, zvláště pro alergiky (jejich játra). Jsou „vhodné“ jen k občasné konzumaci, po odkrojení špiček.