Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.leden 11:29

Zřejmě termostatem, pokud teda nemáš vodevřený víko, když vaříš 🙂

Myslím že to funguje tak, že tam jak je držadlo, tak zevnitř je tam taková malá dírka, a tam jde pára, která když se jí nashromáždí dost, tak vypne konvici. Když necháš víko otevřený, pára uniká a konvice se nevypne. U některých čínských čínský konvic značky Kimčong a Pingpong se to nevypne i když třeba vypadne to sítko, nebo když prostě pára uniká jinudy. Čínskou konvici většinou poznáš tak, že když ji rozbalíš z krabice, tak jsou uvnitř zrníčka rejže, a nebo najdeš na dně konvice chlupy z pandy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.leden 11:31

Zřejmě termostatem, pokud teda nemáš vodevřený víko, když vaříš 🙂

Myslím že to funguje tak, že tam jak je držadlo, tak zevnitř je tam taková malá dírka, a tam jde pára, která když se jí nashromáždí dost, tak vypne konvici. Když necháš víko otevřený, pára uniká a konvice se nevypne. U některých čínských konvic značky Kimčong a Pingpong se to nevypne i když třeba vypadne to sítko vepředu, nebo když prostě pára uniká jinudy. Čínskou konvici většinou poznáš tak, že když ji rozbalíš z krabice, tak jsou uvnitř zrníčka rejže, a nebo najdeš na dně konvice chlupy z pandy.

Hypoteticky by mohla bejt ještě ucpaná ta díra u termostatu (at je to cokoliv), třeba vodním kamením nebo něčím jiným. Může tam bejt klidně ucpanej číňan, voni sou prej strašně malinký.