Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.leden 13:53

  1. Uzenáče jsou sledě vyuzené zvláštním způsobem.
  2. Zavináč je řez ze sledě plněný zeleninou naložemný v kyselném nálevu.
  3. Slanečci jsou nasolení sledi,.
  4. Pečenáče se pečou a pak se marinují.

Zavináč, uzenáč, slaneček, pečenáč…je to sleď!

Uvádím výrobky, které přiropavuje např.. fa Varmuža.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.leden 14:00

  1. Uzenáče jsou sledě vyuzené zvláštním způsobem.
  2. Zavináč je řez ze sledě plněný zeleninou naložemný v kyselném nálevu.
  3. Slanečci jsou nasolení sledi,.
  4. Pečenáče ze sleďů se pečou a pak se marinují.

„Plní“ sledi – dospělé ryby s vyvinutými jikrami a mlíčí před třením – se udí či nasolují jako slanečci. Vyprázdnění sledi po tření se nejčastěji marinují nebo podávají jako zavináči.“
http://www.ma­kro.cz/o-produktech/ryby-a-morske-plody/morske-ryby/sled-obecny

Zavináč, uzenáč, slaneček, pečenáč…je to sleď!

Takže sledi se suší, nakládají do soli, udí, marinují a konzervují.

Uvádím výrobky, které přirpavuje např.. fa Varmuža.

Udí se ještě makrely. i jiné ryby.