Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.leden 20:39

Nejím – jím bezlepkové

Nadmíra vlákniny, a tedy i celozrnných výrobků, např. v kombinaci s dalšími potravinami s vysokým obsahem vlákniny, nám může naopak způsobit zažívací potíže a bránit například správnému vstřebávání důležitých, tělu prospěšných látek, především vápníku a železa.

Bílé, obarvené pečivo bývá často zaměňováno za pečivo celozrnné, se skutečnými nutričními hodnotami, je proto třeba i nákupu pečiva věnovat pozornost a sledovat jeho popis či označení na obalech. K obarvení běžného pečiva z bílé mouky se používá např. karamel, který může dodat pečivu zdravý, celozrnný vzhled, na vitamínech a dalších prospěšných látkách mu však nepřidá.

Ani celozrnné pečivo, zdravé müsli nebo cereálie by však neměly tvořit podstatnou část našeho jídelníčku, ale pouze jej v rozumném množství obohacovat. I tady totiž platí pravidlo, že všeho moc škodí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.leden 20:40

Nejím – jím bezlepkové

Nadmíra vlákniny, a tedy i celozrnných výrobků, např. v kombinaci s dalšími potravinami s vysokým obsahem vlákniny, nám může naopak způsobit zažívací potíže a bránit například správnému vstřebávání důležitých, tělu prospěšných látek, především vápníku a železa.

Bílé, obarvené pečivo bývá často zaměňováno za pečivo celozrnné, se skutečnými nutričními hodnotami, je proto třeba i nákupu pečiva věnovat pozornost a sledovat jeho popis či označení na obalech. K obarvení běžného pečiva z bílé mouky se používá např. karamel, který může dodat pečivu zdravý, celozrnný vzhled, na vitamínech a dalších prospěšných látkách mu však nepřidá.

Ani celozrnné pečivo, zdravé müsli nebo cereálie by však neměly tvořit podstatnou část našeho jídelníčku, ale pouze jej v rozumném množství obohacovat. I tady totiž platí pravidlo, že všeho moc škodí.
https://zdrava-vyziva.zdrave­.cz/proc-jist-celozrnne-pecivo/