Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 17:55

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 18:24

Ono je to trochu sporné. Otázka totiž je, co by měla taková armáda složená z branců plnit za funkci.
Na jednu stranu, když se člověk podívá na dnešní mladé kluky, jsou příliš zšenštilí oproti těm, kteří prošli armádou. Ale za prvé, to není úkolem armády, vychovat z mladých písklat chlapy, za druhé pokud by ta armáda vypadala, jako na přelomu 80. a 90. let, tak to může mít vliv spíše horší než lepší.
Mít kvalitní armádu, není jistě k zahození. Leč, za prvé není ČR v nějakém bezprostředním ohrožení, kvůli kterému by bylo nutné rozšiřovat řady vojáků, ale především, kvalitní armáda závisí na vedení. Vedení armády je profesionální. Profesionální armádu máme, ale její kvality jsou, jaké jsou. Když nebude fungovat ta profesionální část, nebude k ničemu platné, že se jí dá do péče dav 18ti letých kluků.
V dnešní době vládne takové přesvědčení, že nutně potřebujeme povinnou vojnu, kvůli imigraci a terorismu. Osobně jsem přesvědčená, že je to nesmysl. Počet imigrantů (navíc většinou jen průchozích) u nás nikdy nepřesáhl několik stovek. Co se týče teroristických útoků, samozřejmě nelze nikdy vyloučit, že tady k nějakému dojde. Nicméně pár puberťáků v armádě navíc tenhle problém nevyřeší.