Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.listopad 13:59

Trend posledních let? Já bych řekla, že tak posledních 15 i víc let. Já tenhle trend sledovala hlavně u horrorů – Halloween, Kruh, Noční můra v Elm street, 3:15 zemřeš, Hory mají oči, Texaský masakr motorovou pilou, Carrie, Psycho, Evil dead – nikdy remake nepřekonal originál.

Jako někdo, kdo kolem filmu krouží, to chápu mnohdy tak, že chce mladší tvůrce vzdát hold filmu, který je pro něj nějakým způsobem významný, starší verzi filmu obdivuje. K tomu může přispět rozvoj technologií, mladí tvůrci mohou mít pocit, že už uplynulo mnoho let od verze původní a s novou technologií (steadicamy, digitální technologie, drony, speciální efekty) bude nová verze filmu stravitelnější pro nejmladší generace. Rozhodně bych to nevnímala tak, že by chtěli mladší pokořit ty starší, většinou od nich cítím respekt k původnímu dílu.

Mě osobně začíná vadit trend udělat z úspěšných filmů seriál. Někdy je to poměrně povedené (Bates motel, Hannibal, Evil dead), ale – Dochází tvůrcům nápady?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.listopad 14:04

Trend posledních let? Já bych řekla, že tak posledních 15 i víc let. Já tenhle trend sledovala hlavně u horrorů – Halloween, Noční můra v Elm street, 3:15 zemřeš, Hory mají oči, Texaský masakr motorovou pilou, Carrie, Psycho, Evil dead – nikdy remake nepřekonal originál.

Jako někdo, kdo kolem filmu krouží, to chápu mnohdy tak, že chce mladší tvůrce vzdát hold filmu, jež obdivuje. K tomu může přispět rozvoj technologií, mladí tvůrci mohou mít pocit, že s novou technologií (steadicamy, digitální technologie, drony, speciální efekty) bude nová verze filmu zajímavější, stravitelnější pro nejmladší generace. Ale zapomínají na to, že pořád tou nejdůležitější složkou filmu je scénář a herci. Rozhodně bych to nevnímala tak, že by chtěli mladší pokořit ty starší, většinou od nich cítím respekt k původnímu dílu.

Mě osobně začíná vadit trend udělat z úspěšných filmů seriál. Někdy je to poměrně povedené (Bates motel, Hannibal, Ash vs. evil dead, Damien, Fargo, Vřískot), ale – Dochází tvůrcům nápady?